Salata caprelor

0

Piciorul caprei, pe numele ei stiintific Aegopodium podagraria, este considerata astazi o napasta de gradinari si era la mare pret printre romanii de acum doua mii de ani.

Acestia o pastrau in ghivece si o foloseau ca remediu impotriva reumatismului si a gutei. Piciorul caprei apartine familiei morcovului si se raspandeste extrem de repede pe arii extinse datorita rizomilor subterani, preferand locurile umbrite. 
In salate este bine sa folosesti frunzele tinere sau pe cele aparute inainte de inflorire. Adunate dupa acest moment, pot avea un gust mai ciudat si efect laxativ.
Varietatea cu frunze pestrite este folosita pentru acoperirea solului, dar trebuie tinuta sub observatie, deoarece devine invaziva.
Florile mici si albe, grupate in forma de umbrela, asemanatoare cozii soricelului, apar la inceputul verii. Aspectuoase, pot fi folosite cu succes in diverse aranjamente florale.
Citeste si: Gradina de la tara.

Foto: Shutterstock



Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply