Safyra, cea albă ca zăpada

0

Dana Geauca, loc. Caracal, jud Olt
Dragă redacție,
Vă mulțumesc pentru publicarea articolului meu în numărul din septembrie al revistei și pentru premiul acordat. Vă scriu despre o pisicuță.
Vă istorisesc de data aceasta o altă întâmplare din lumea pisicuțelor. În luna noiembrie a anului trecut, când mă pregăteam să ies pe ușă într-o duminică dimineața, am auzit un mieunat, pisica mea era prin casă și nu era ea cea care se auzea. Când am deschis ușa, pe covorașul de la intrare se afla o pisică albă în totalitate, plină de răni și de nămol pe lăbuțe. I-am dat să mănânce și m-am uitat la rănile ei, arăta de parcă ar fi fost mușcată de un câine. Timp de vreo două-trei săptămâni a stat în jurul blocului nostru și îi dădeam mâncare mereu, până la un moment dat când vecinii mei de jos au început să comenteze fiindcă nu le convenea prezența și mieunatul ei acolo și aruncau cu apă în ea. Atunci mi-am dat seama că puteau să ajungă vecinii și la alte gesturi mai grave și chiar să o otrăvească. Așa că am decis să o iau în casă. Am botezat-o Safyra, deoarece era ca o piatră prețioasă, albă toată, ca o prințesă.

cum scapi pisica de purici
Foto: Dana Geauca
În timp, rănile ce le avea pe corp s-au vindecat de la sine, i-am dat pastiluțe pentru deparazitarea internă (Parazitel) și am dat-o cu Parakill contra puricilor. Îi plăcea să doarmă pe DVD-ul din sufragerie sau să trântească hainele din cuier și să se culce peste ele. Și un alt lucru, îi plăcea să stea mereu în brațe, să fie mângâiată. Dar cel mai trist lucru pe care l-am constatat când am luat-o în primele dăți în brațe, a fost că avea pe piept un nodul foarte urât. Am dus-o la medicul veterinar și mi-a spus că trebuie operată și că este posibil să fie cancer.
Eu începusem deja să dau anunț pe internet să îi găsesc o familie care să o iubească. Au sunat multe persoane care o doreau, deoarece pisicuța era foarte frumușică. Printre aceste persoane a fost o doamnă de lângă Roșiori de Vede, care a spus că, odată cu adopția ei, se va ocupa să o și sterilizeze și să o opereze de acel nodul urât. I-am dus pisicuța acestei doamne la Roșiori, ulterior am ținut legătura cu ea, a dus-o la o doctoriță veterinară care a operat-o și care a constatat că fusese o pisică traumatizată de-a lungul vieții ei. Acum, Safyra este foarte bine, trăiește înconjurată de o familie care o iubește și s-a ocupat de rezolvarea problemelor ei de sănătate.
Am avut o mare satisfacție sufletească să îi găsesc pisicuței o căsuță și oameni care să o îngrijească așa cum trebuie. Vă doresc mult bine și multă sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply