Sădesc florile bulboase cu tot cu lădițele de plastic

0

Timp de 5 ani am aplicat sfaturile voastre și mă simt datoare să să vă împărtășesc și eu o idee practică pentru reutilizarea lădițelor de plastic. În ele sădesc bulbii de flori, iar toamna îmi este mai ușor să-i scot și să-i curăț de pământ.
De 5 ani, de când locuim la casă, eu și familia mea am fost ajutați (indirect) de către cititorii revistei Practic-Idei în tot ce am realizat. Acum avem și noi o idee practică pe care să o împărtășim. Din cauză că sunt începătoare în ale grădinăritului, îmi era greu toamna să scot bulbii florilor care nu iernează în pământ pentru că îi tăiam cu hârlețul sau chiar nu știam unde sunt plantați. Ideea mi-a venit când încercam să găsesc o utilizare lădițelor de plastic cu care cumpăram fructe și legume din piață.
Am pus bulbii și rizomii florilor în lădițe de plastic, câte 2-6 bucăți în funcție de mărimea lor sau a florilor rezultate. Am îngropat lădița în pământ în așa fel încât să rămână mânerele afară. Sub lădițe am pus îngrășământ înainte să le bag în pământ. Lângă fiecare lădiță am înfipt câte un țăruș de care am legat florile când erau prea mari, ca să nu le rupă vântul.
Toamna când florile se trec, prind de mânerele lădiței, o ridic, o scutur să se cearnă pământul din ea și nu se mai pierde niciun bulb. În acest fel, cu lădițe cu tot, bulbii se pot păstra peste iarnă în beci. Anul viitor, voi aplica ideea domnului Francisc Ștefan Szabo din județul Sălaj (7/2009) și am să pun în fiecare lădiță câte o sticlă de plastic ca să ud florile.
Vă rog să-mi dați detalii despre aparatele cu ultrasunete care alungă rozătoarele sau despre alte metode prin care aș putea să scap de dihori, șobolani și șoareci, pentru că îmi provoacă pagube în gospodărie în fiecare an. Mult succes tuturor!
Corina Hozan, Baia Mare, jud. Maramureș
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply