Să pictăm cu degetele

0

Monica Viericiu
Valoarea unui act artistic, fie el o interpretare muzicală, fie un tablou, fie un dans de balet și tot așa, nu este dată doar de cea a materialelor folosite, deși, au și ele o importanță deosebită, ci de felul în care cineva a învățat să le folosească. Așadar, dacă ai un pic de talent, exersează-l cât poți chiar și cu mijloace banale, de exemplu degetele sunt suficiente să obții un mic tablou și să te distrezi copios într-o zi de duminică.
Imaginația este cea care pune în funcțiune și degetele și le transformă la nevoie în unelte de pictat. Această tehnică este frecvent utilizată în grădinițe încă de la cele mai mici grupe, aceasta fiindcă permite copilului să interacționeze cu foaia, culoarea, chiar și când încă nu știe să țină un creion sau o pensulă în mână. Și pe lângă faptul că piticii se amuză copios, fericiți că în sfârșit au voie să se murdărească pe mâini fără să-i certe nimeni, ba chiar sunt aplaudați ori măcare felicitați pentru rezultate, pot obține și obiecte drăguțe. Este de ajuns să înmoi degetele în vopsea (guașe, acuarele, acrilice, ce ai la îndemână) și să le lași să danseze peste o coală goală. Combinând inspirat culorile și mărimea punctelor sau a liniilor trasate, efectele sunt interesante.
Recomand acest experiment pentru cei care vor să petreacă puțin timp alături de cei mici, pentru cei care se simt apăsați de problemele cotidiene, pentru alungarea stărilor depresive. Și celelalte proiecte de lucru manual care includ folosirea culorilor vii, cum ar fi croșetatul, croitoria, tricotatul sunt benefice în acest sens. Așadar pictați, creați și alungați toate gândurile rele.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply