Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou (III)

0

Monica Viericiu Continuăm seria articolelor dedicate pregătirilor de sărbători și vă prezentăm alte ornamente pentru Crăciun și Anul Nou. Vezi partea anterioară a articolului aici!
Nucile sunt materialul principal pentru ornamentele tip îngeraș sau cap de băbuță, de om de zăpadă.

ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Pentru îngeraș iei o nucă pe care o învelești într-o bucățică de tafta vișinie tăiată sub formă de triunghi isoscel cu vârful mai aproape de bază. După ce pui nuca în material și o acoperi, înnozi capetele, astfel încât să obții corpul și aripile îngerașului. Fixezi nodul cu ață de aceeași culoare și aranjezi aripile să stea drepte. Printr-un pliu din dreptul nodului treci o agrafă de birou desfăcută, astfel încât partea rămasă liberă a “S”ului să fie în fața îngerașului. În acest capăt introduci o biluță de polistiren pe care ai pictat fața îngerașului și ai lipit drept păr firișoare deșirate din panglici sau un pic de beteală. La final aplici pastă decorativă aurie pe tafta pentru a spori strălucirea decorațiunii.
Pentru decorațiune tip cap de om de zăpadă, coși nuca într-un petic de polar alb, apoi adaugi căciulița, fularul sau băsmăluța, după caz, și agățătorile din panglică. Apoi brodezi nasul, gura, ochii sau lipești ochișori din plastic.
ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Pentru capul de băbuță, pictezi nuca, apoi lipești pe ea un triunghi de tafta drept basma, fundița de la gât și agățătoarea. După care aplici puțină pastă aurie pe băsmăluță și pe chip pentru a da puțin luciu.
ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Pentru decorarea bradului de Crăciun sau chiar a mesei festive poți folosi și elemente din ceramică. Cele din fotografia de sus sunt cumpărate dintr-un magazin cu materiale pentru bricolaje și au costat cam 1,5 lei bucata. Au pe mijloc un orificiu, așa că după ce le colorez cu tempera sau vopseluri alchidide cum am folosit eu, le poți fie suspenda meșterind o agățătoare din sârmă și o mărgică (care să stea în partea inferioară a ornamentului și să aibă rol de opritor). Câte o fundiță în carouri le va spori expresivitatea. Dacă aceste decorațiuni te inspiră mai mult pentru masa de sărbătoare, le poți fixa pe un băț de bambus, cum sunt cele pentru frigărui și apoi înfige într-un fruct, într-o coroniță de brad etc.
Vezi continuarea articolului aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply