S-a dus senzația de confort? Cum reînvii atmosfera relaxantă în casa ta

0

Casa nu ar trebui să fie doar un loc unde să mergi să dormi. Trebuie să fie un spațiu în care să te simți cu adevărat confortabil.
Este un loc unde ar trebui să reușești să-ți găsești echilibrul şi pe care să-l privești ca pe un refugiu. Tocmai de aceea, dacă simți că echilibrul fin din locuința ta, cel care îți insuflă o stare de siguranță și confort profund, s-a pierdut, ar trebui să iei măsuri imediate.
Deși o atmosferă plăcută în locuință este importantă din toate punctele de vedere și îți face bine atât psihic, dar și fizic, asta nu înseamnă că trebuie să investești sume impresionante în casa ta. Există nenumărate lucruri pe care le poți modifica în locuință cu bani puțini, astfel încât să își recapete confortul pierdut.
Iată ce poți face:
Creează un cuib de relaxare
Alege o cameră special pentru acest lucru. Aceasta poate fi chiar dormitorul, pe care îl poți modifica astfel încât să se transforme în spațiul perfect de relaxare și odihnă. Inspiră-te chiar de aici, pentru a crea un spațiu primitor, care să țină insomniile la distanță și în care să te simți exact ca într-un cuib.
Poți să faci însă un astfel de loc și în living, de exemplu. Pune un fotoliu-balansoar lângă fereastră și asigură-te că ai mereu o pătură la îndemână. Este perfect și pentru citit și pentru băut cafeaua într-o dimineață rece de iarnă, cu picioarele pe calorifer și privind pe fereastră la fulgii care se aștern peste oraș.
Vopsește pereții în culori calde
Cei mai mulți dintre oameni ignoră importanța culorii pereților. Nu fi unul dintre ei, deoarece culorile din casa ta au un important efect psihologic sau chiar fizic asupra ta. Pentru un ambient relaxant, stai departe de culorile electrizante și alege tonuri calde, precum galben, portocaliu sau nuanțe de maro, cele care vor crea, de altfel, cea mai confortabilă atmosferă.
Acoperă podelele cu niște covoare pufoase
Una dintre cele mai ușoare metode prin care poți adăuga un plus de confort locuinței tale. În plus, covoarele izolează foarte bine termic podelele, astfel încât îți pot reduce semnificativ și cheltuielile cu încălzirea pe timp de iarnă.
Învață cum să alegi perdeaua perfectă
Perdelele pot sa schimbe în mod radical o încăpere. Cele colorate vor da impresia unei camere spațioase. Pentru o atmosferă primitoare, însă, alege tonuri închise însă, îți recomandă designerii de interior.
Pentru camere cu geamurile așezate pe partea de sud a încăperii trebuie să alegi materiale mai groase, care să țină soarele la distanță în zilele călduroase de vară. Iar pentru geamurile orientate spre nord, poți opta pentru tonuri de portocaliu și galben. Cât despre celelalte ferestre, marourile ar fi cele mai potrivite.
Nu ignora puterea lumânărilor
Nu te teme să adaugi și câteva lumânări în decorarea locuinței. Atunci când sunt aprinse, emană o lumină caldă și primitoare, dar şi un parfum delicat, care relaxează atmosfera și te ajută să te destinzi.
 
Tu ce trucuri folosești pentru o casă mai frumoasă, mai primitoare și mai confortabilă?
 
Sursă foto: Shutterstock.com
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply