Rosturi perfect curate

0

Monica Viericiu
Curățenia de toamnă este în toi, cauți să faci totul repede dar și temeinic și parcă ai și spor la lucru, dar numai gândul la rosturile faianței înnegrite de prag sau mucegai îți dă fiori. Dar și aici trebuie curățat, se poate să arate strălucitor dacă te străduiești suficient.
În primul rând șterge bine faianța sau gresia prin procedeul obișnuit, cu cârpa, cu mopul, cu laveta, apoi curăță bine spațiul dintre plăci cu o periuță și dacă rosturile nu revin la culoarea normală, încearcă soluții de curățat pe bază de clor (special create pentru aceste suprafețe sau unele pentru albit țesăturile), care ar trebui să albească imediat chitul, dar poți încerca și variante naturale.
În primul rând frecarea rosturilor cu o periuță adecvată, una pe care nu o mai folosești la dantură este perfectă. Simplu și eficient rezolvi problema rosturilor înnegrite de mucegai cu ajutorul
Se pare că foarte bine acționează pasta formată din bicarbonat de sodiu și puțin clor sau oțet alb (după alte gospodine), care după 10 minute de la aplicare albește semnificativ rosturile de la gresie ori faianță. Pasta se îndepărtează apoi cu o lavetă umedă. De folos mai este pasta de dinți, care curăță bine aceste suprafețe, mai ales dacă freci cu simț de răspundere. Rezultate bune apar dacă freci rosturile cu o pastă formată din sare și zeamă de lămâie.
Atenție la echipamentul folosit în timpul curățeniei, deoarece soluțiile pe bază de clor nu doar că deteriorează pielea mâinilor dacă vin în contact direct, de aceea bune sunt mănușile de menaj, ci și fiindcă decolorează țesăturile pe care ajung și te poți trezi cu pantalonii plin de pete inestetice, pete care nu mai dispar cu nimic.
Dacă nu ești mulțumit de rezultat, îți mai rămâne să încerci albirea rosturilor cu peroxid sau să aplici un strat subțire de vopsea lavabilăl. Mult succes!
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply