Romanii sunt sceptici fata de casele pe structuri de lemn sau de metal

0

Casele pe structuri neconventionale nu i-au convins inca pe romani, desi nu mai sunt o noutate.

Constructorii din Romania care s-au specializat pe structuri neconventionale intampina greutati in primirea comenzilor, asa ca fie pleaca la proiecte in strainatate, fie se asociaza investitorilor straini. Desi casele pe structura de lemn sau metalica au aparut de cativa ani pe piata, astfel de proiecte nu au prins prea bine in randul romanilor. 
Primul semn de intrebare pe care si-l pun este termenul de garantie redus. Daca o astfel de constructie ofera o garantie de 30 de ani, nu inseamna ca durata de viata a locuintei se sfarseste tot atunci. Clientii sunt insa sceptici. 
Din punct de vedere calitativ, casele din lemn pot fi superioare celor cu constructie clasica. Acestea pot asigura o reducere la energia termica, se incalzesc iarna si mentin racoarea pe timp de vara, iar pericolele de incendiu sunt minime. Constructiile pe structura metalica sunt si mai stabile, mai ales in ceea ce priveste rezistenta la seisme. In plus, garantia este mai mare, de pana la 50 de ani, iar pretul se situeaza in jur de 400 de euro/mp.

Sursa: Imopedia
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply