Romanii sunt dependenti de televizor

0

Televizorul este cel mai frecvent mod de relaxare si de petrecere a timpului liber in randul romanilor.

Telespectatorii din Romania au recunoscut in proportie de 83% ca se uita zilnic la televizor, informeaza realitatea.net, care citeaza NewsIn. Acest procent a crescut fata de acum patru ani cu 1%. 
Sursa de informare
In urma studiului efectuat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, a reiesit ca 57% dintre romani isi petrec timpul in fata TV-ului pentru a se informa. Daca la ultima cercetare, 90% dintre respondenti se uitau la jurnale de stiri zilnic sau de cateva ori pe saptamana, ponderea a crescut in 2011 la 92%.
Cei care se uita la televizor in fiecare zi sunt relespectatori cu studii superioare in raport de 88,1%. In afara de a afla noutatile, 8% dintre participantii la sondaj au spus ca televizorul le aduce divertisment si relaxare.
Procente pe regiuni
Ardelenii se afla in fruntea clasamentului in ceea ce priveste dependenta de televizor. Dintre locuitorii din Transilvania si Banat, 84,8% se uita zilnic la programele posturilor de televiziune, in timp Moldova inregistreaza cea mai mica pondere in acest sens, cu 76,5%. 

Text: Alexandra Badita
Foto: Dan Vezentan
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply