Romanii din diaspora investesc in piata imobiliara autohtona

0

Romanii aflati peste hotare au decis ca banii pe care ii castiga sa ii investeasca tot in tara, mai ales in domeniul imobiliar.

Se pare ca piata imobiliara romaneasca devine tot mai atractiva pentru romanii din strainatate, se arata intr-un comunicat emis de Adama. Dorinta a se intoarce definitiv in tara ii determina sa-si achizitioneze un imobil in Romania.

Creste numarul vizionarilor

Odata cu revenirea in tara pentru concediu a romanilor plecati in strainatate, a crescut si numarul vizitelor in birourile de vanzari ale dezvoltatorilor imobiliari.

Numai in Brasov si Bacau, in ultima luna peste 100 de oameni au cerut sfaturile agentilor de vanzari in privinta achizitionarii unui apartament, cifra cu 50% la suta mai mare decat media lunii trecute.

De unde vin banii

Tarile din care provin romanii cu cea mai mare putere financiara sunt Italia, Spania, Grecia si Marea Britanie. Pe an, din activitatile desfasurate de ei, romanii aduc in tara 5.7% din Produsul Intern Brut. 

Ce spun oficialii

“Odata cu inceperea perioadei de concedii in strainatate a crescut numarul romanilor care au revenit in tara si totodata cei mai multi dintre ei sunt interesati de achizitionarea unei locuinte. Cei mai multi prefera apartamentele noi, de 2 – 3camere si pana cum am incheiat de la inceputul lunii 5 contracte” declara Asher Lax, VP Marketing si Vanzari la Adama.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: PR
Foto: Mobexpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply