Romanii construiesc din ce in ce mai putine ansambluri rezidentiale

1

In prima parte a anului 2012, s-a inregistrat o scadere a autorizatiilor de construire pentru ansambluri rezidentiale fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit Institutului National de Statistica, au fost eliberate la nivel national doar 18.217 autorizatii pentru construirea ansamblurilor rezidentiale, ceea ce inseamna cu 3,8% mai putin fata de aceeasi perioada a anului 2011. 
Doar in zona de vest a tarii s-a inregistrat o crestere cu 168 de autorizatii eliberate pentru cladiri rezidentiale. Totusi, cel mai mare procent de constructii vizeaza zona rurala, aici fiind emise 67,1% din totalul autorizatiilor.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Guvernul Romaniei a adoptat recent proiectul de hotarare pentru stabilirea salariului minim brut pe tara incepand cu anul 2019. Chiar daca acesta a promis ca cei cu peste 15 ani vechime, cat si cei cu studii superioare vor primi un salariu minim brut de 2.350 de lei de la 1 ianuarie, in prezent Executivul s-a razgandit, de aceasta majorare beneficiind doar cei cu studii superioare, iar pentru cei cu vechime de peste 15 ani, salariul minim brut va fi tot de 2.080 lei, potrivit informatiilor date de ziare.com.

Leave A Reply