Romania la Bienala de Arhitectura de la Venetia 2010

0

Romania este prezenta la cea de-a XII-a Bienala de Arhitectura de la Venetia prin doua proiecte: “1:1, Exhibiting space” si “Superbia”.

Sub genericul “People Meet in Architecture”, propus de curatoarea japoneza Kazuyo Sejima, la Venetia se desfasoara in perioada 29 august – 21 noiembrie cea de-a XII-a editie a Bienalei de Arhitectura de la Venetia.

Succesul Romaniei

Pentru Romania, aceasta editie este o premiera: participarea cu doua proiecte nationale, unul gazduit de Pavilionul national din Giardini di Castello (“1:1, Exhibiting space”) si celalalt, de Noua Galerie a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica (IRCCU) de la Venetia (“Superbia”), informeaza Mediafax.

Se pare ca tinerii arhitecti romani au resit sa se remarce acolo prin originalitate si “curajul de a urma cu rigurozitate o idee singulară cu o claritate convingatoare”.

Proiectul 1:1

Acest proiect este semnat de Ciprian Rasoiu, Romina Grillo, Liviu Vasiu, Tudor Vlasceanu – care este si curator – si Matei Vlasceanu.

Este un proiect interactiv si pe care vizitatorii chiar il intregesc. Mai exact, acesta consta intr-o constructie de 94 mp imprejmuita de un coridor pe care vizitatorii pot trece şi viziona expoziţia prin vizoare. Cate un vizitator poate patrunde printr-o usa – personalizand astfel spatiul.

Puteti vedea mai multe detalii despre cele doua proiecte ale Romaniei: aici si aici


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: Mediafax
Foto: Letsgo-europe.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply