Romancele, inca in epoca “fierberii”

0

Un studiu recent arata ca jumatate dintre gospodinele din Romania spala in continuare rufele la temperaturi ridicate.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 3.000 de femei, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, provenind din mediul urban.

Conform studiului Henkel

  • 45% dintre respondentii care folosesc masina automata au declarat ca spala rufele in mod curent la temperaturi ridicate, de 60-90°C
  • 26% dintre respondenti au declarat ca spala frecvent rufele la 40°C 
  • 6% la temperaturi scazute, de 30°C 

In alte tari din Europa Centrala si de Est, tendinta este de a spala rufele la temperaturi scazute. Astfel, in Ungaria si Polonia, procentul celor care spala la cca. 40°C este de 56% in Ungaria si 51% in Polonia, conform unui studiu Usage & Attitude efectuat de Henkel CEE in anul 2008.

Studiul realizat de Henkel Romania mai releva faptul ca respondentele care au optat pentru 60-90°C sustin ca temperaturile inalte “curata mai bine rufele si indeparteaza mai bine petele” – 64%. Cercetarile continue in zona detergentilor arata insa ca aceste efecte pot fi obtinute astazi si cu un detergent premium la temperaturi joase.

Putinele persoane care spala frecvent la temperaturi de 30-40°C au spus ca aceste temperaturi protejeaza culorile si tesaturile – 33%. De asemenea, 25% dintre acestea au recunoscut ca aleg temperaturile scazute pentru ca reprezinta un mod economic de a spala, cu un ciclu mai scurt de spalare la masina automata, ceea ce determina economii de apa si energie.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Henkel
Foto: Stock.xpert
 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply