Rochie de plajă dintr-o eşarfă

0
www.pixabay.com
www.pixabay.com
Elena Hăbăsescu, loc Bocşa, jud. Caraş-Severin
Dragii mei,
Avem prin casă multe lucruri pe care nu le mai folosim sau nu le-am folosit niciodată, că aşa-i românul, adună, adună, poate o să-i fie de folos cândva. Eu am nişte eşarfe mari din bumbac fin, luate pentru quilturi, din care am făcut rochiţe.
Când am vrut să merg la plajă, am constatat că nu am o rochie uşoară şi practică pentru căldurile din acest anotimp. Nu am avut nevoie de mult timp să-mi fac o rochie din eşarfă după care am mai confecţionat una, să fie acolo. Dacă aveţi maşină de cusut este uşor de confecţionat pentru că nu vă trebuie un tipar special.
Cum procedăm: luăm o eşarfă (după ce i se îndepărtează eventualii franjuri), se taie în 2 dreptunghiuri pe lăţime şi în felul acesta nici nu trebuie tivită la poală. Cel pe care-l folosim la faţa rochiei trebuie să fie mai lat cu 8-10 cm. Se tivesc marginile, care se destramă, la maşina de cusut. În partea de sus a rochiei, şi faţă şi spate, se face un manşon de 2 cm prin care vom introduce un şnur ce va susţine rochia pe umerii noştrii. De la poală în sus vom lăsa, şi de o parte şi de alta (pe lateral), sau numai de o parte, câte o despicătură să ne fie mai uşor şi mai lejer la mers. Mărimea acestei despicături o alegem în funcţie de lungimea rochiei şi de preferinţe. Unim faţa cu spatele prin cusătură, lăsând de sus în jos o porţiune necusută de aproximativ 15-18 cm, care va forma răscroitura de sub braţ. Călcăm toate cusăturile, introducem şnurul prin manşon, şi-l înnodăm undeva pe umăr sau mai jos încreţind rochia şi formând totodată răscroitura de la gât. Şi rochia noastră este gata! Chiar nu este greu!
Vă doresc o vară plăcută, sănătate şi multe bucurii!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply