Ridichea neagră

0

Sunt o cititoare fidelă a revistei Practic Idei, iar pentru rubrica „Să fim sănătoși” vă trimit câteva rânduri. Pentru mine, ridichea neagră reprezintă un aliat prețios pe timp de iarnă, mai ales că are un preț accesibil. Iată cum o folosesc!
Pentru a scăpa de tuse, am cumpărat câteva ridichi negre, le-am curățat și scobit după care am adăugat puțin zahăr sau miere, apoi la câteva ore am consumat sucul format, apoi am pus iar zahăr. Sucul este foarte bogat în fier, magneziu, calciu, potasiu și vitamine și mai eficient decât produsele scumpe din farmacii.
Administrată intern sub formă crudă, ridichea neagră ajută în caz de colesterol mărit, artrită, digestie dificilă. Totodată, sporește acuitatea vizuală, elimină toxinele din organism și calculii renali. Se pare că este un aliat prețios pentru păr și piele. De altfel, și măștile cosmetice din ridiche rasă fin vindecă tenul cu acnee, iar în combinație cu mierea face minuni pentru tenul uscat. Așadar, introduceți tot mai des ridichea neagră în meniul vostru! Sănătate!
Mădălina Cîrțînă, Târgu Jiu, jud. Gorj

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply