Ridichea neagră, aliatul meu împotriva gripei

0

Maria Iosip, Galați
Dragă redacție,
Când nepoțelul Victor a făcut temperatură mare, am mers la doctorul de familie care ne-a dat rețetă, dar am urmat și niște sfaturi primite de la mama.
Pentru tuse am cumpărat ridichi negre, le-am curățat, le-am scobit și am pus puțin zahăr. Sucul rezultat îl bea Victor cu paiul. Am repetat cât de des acest procedeu și acum sunt mulțumită. Victor nu a mai tușit în somn, ba chiar acum îmi zice el să-i fac suc de ridiche neagră. De atunci am început să apreciez această legumă pe care nu prea o băgam în seamă când mergeam la piață. Trecerea de la iarnă la primăvară aduce schimbări de temperatură ce înlesnesc răcelile și atacul virusului gripei. Și cum în familie gripa s-a transmis cu repeziciune, am urmat sfatul unei bune amice și am folosit cu mare eficiență ridichea neagră. Când o vezi îți pare urâtă, grosolană, cam bădărană față de surorile ei, ridichea albă sau roșie. Dar trebuie să o apreciem, fiindcă este mult mai puternică și un aliat de nădejde în lupta noastră cu răcelile. Efectul este mai puternic, chiar radical față de surorile ei. Se știe despre ea că e bogată în fier, potasiu, iod, vitaminele B, C.

ridiche neagra
Foto: Maria Iosip
Tratamente externe În caz de pneumonie se folosesc cataplasme de ridiche neagră rasă, puse pe piept. Datorită proprietăților dezinfectante este recomandată în vindecarea unor probleme ale pielii. Dacă ai un ten uscat, folosește următoarea rețetă: dai o jumătate de ridiche pe răzătoarea fină și o amesteci cu o linguriță de miere. Aplici compoziția pe fața spălată timp de 10 minute și apoi clătești cu apă călduță. Tenul va fi revigorat, hidratat, curat. Pentru acnee, este eficientă datorită conținutului de sulf și se folosește astfel: se dă ridichea pe răzătoare, se stoarce și se încălzește ușor piureul rămas. Se aplică masca pe față și se ține aproximativ 15 minute, după care clătești fața. Tamponezi apoi cu sucul obținut, lași 10 minute să-și facă efectul după care clătești cu apă. Sucul de ridiche neagră întărește firul de păr și contribuie la creșterea lui.
Tratamente interne Ridichea neagră este eficientă în cazul tusei convulsive, când se folosește astfel: se găurește o ridiche neagră și se umple cu zahăr tos. Se va forma un sirop care se va bea din oră în oră. În acest timp vom consuma ridichea în salate, sub formă de felii tăiate mărunt. Dacă ne place, putem adăuga puțin ghimbir ras în acest preparat. Consumă ridichea în salate și pentru a regla tensiunea arterială datorită conținutului de potasiu și pentru a regla circulația sanguină. Vei observa schimbarea în bine. Celor care suferă de artrită, li se recomandă să consume în fiecare zi salată de ridiche în stare crudă, neprelucrată termic. Adăugăm în salată puțin ulei de măsline și 2 linguri de oțet de mere.
Pentru imunitate este bună următoarea rețetă, pentru care ai nevoie de: 2 cartofi făinoși, 1 măr roșu ionatan, 1 ridiche neagră medie, oțet, ulei de măsline, sare, piper. Se fierb cartofii tăiați cubulețe. Se face apoi o salată din cubulețe de cartofi, cubulețe de măr, ridiche rasă, sare, piper, ulei de măsline. Reține că este mai ușor să previi decât să vindeci! Să consumăm, așadar, în acest anotimp ridichea neagră. Și încă ceva, o vorbă de încurajare, un zâmbet cald, fac uneori mai mult decât orice leac luat la ore fixe, după rețetă. Nu ne costă nimic pe noi, dar pentru cel la ananghie face mult. Asta vă spun din experințele trăite de-a lungul anilor. O vorbă bună, un sfat bun fac cât o mie de remedii. Multă sănătate vă doresc fiindcă este mai bună ca toate!
Foto: Maria Iosip

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply