Ridiche neagră contra calculilor biliari

2

Magdalena Cîrțînă, Târgu-Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție,
Sunt o fidelă cititoare a revistei și pot spune că ridichea neagră rămâne pentru mine un adevărat medicament natural, deoarece m-am vindecat de mai multe boli cu ajutorul ei, printre care și tusea.
✰ Sucul de ridiche (250 ml) amestecat cu miere (2 linguri) favorizează eliminarea bilei. Se consumă între mesele principale, câte 2 linguri din acest amestec, până la ameliorare.
✰ Scobești mai multe ridichi, pui miere și hrean ras, după care le dai la copt. Sucul obținut este folosit în afecțiuni pectorale.
✰ Sucul simplu de ridiche este bun în mărunțirea calculilor biliari (pietrele de la vezica biliară). O cură de 2 luni cu suc de ridiche neagră diluat cu apă plată este bun ajutor pentru funcționarea normală a veziculei. Bolnavilor li se recomandă să consume 5 linguri de suc pe zi.
✰ Siropul de ridiche neagră obținut din părți egale de suc și miere, este un bun remediu în bronșite și răgușeli.
✰ Această legumă este bună și în tratamentul afecțiunilor pectorale, se consumă sucul obținut din felii de ridiche neagră, în care se pune și puțin zahăr.
✰ Sucul de ridiche neagră este un bun drenor al ficatului și un stimulent al funcțiilor hepatice. Este un antiseptic al sângelui și al bronhiilor. Pentru afecțiunile ficatului se iau 1-2 lingurițe suc de ridiche neagră înaintea meselor principale.
Multă sănătate!
Foto: arhiva Practic

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion2 Comments

  1. Pingback: Sfecla pentru sanatate | Revista Practic idei

  2. Pingback: tratamente ridiche neagra | Revista Practic idei

Leave A Reply