Revine interesul pentru achizitia de locuinte in scopul investitiei

0

Numarul persoanelor care vor sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii s-a dublat fata de anul trecut, reiese dintr-o analiza comparativa realizata in timpul unui targ imobiliar anual.

Studiul a relevat o majorare a bugetului potentialilor clienti pentru cumpararea unei locuinte, dar si o documentare mai buna a acestora in ceea ce priveste procesul de achizitie si situatia actuala a pietei imobiliare.

Circa 250 de oameni din cei 1500 chestionati in 2011(17%) sunt interesati sa cumpere o locuinta in scopul unei investitii, respectiv pentru a o închiria, fata de 150 din 2000 de chestionati in 2010 (7.5%) care planuiau sa faca aceasta investitie in 2010.

În ceea ce priveste bugetele pe care potentialii clienti le au la dispozitie pentru a cumpara o locuinta, acestia sunt dispusi sa cheltuiasca acum sume intre 60.000 si 80.000 de euro pentru apartamente cu 2 sau 3 camere, fata de 2010 cand bugetele acestora erau cel putin cu 10% mai reduse.

Principalele metode de finantare pentru achizitie preferate de potentialii clienti sunt ca si in 2010 Prima Casa si credite imobiliare.

“Aceasta analiza ne confirma preconizarile pe care le-am facut inca de anul trecut si anume ca piata imobiliara merge pe un drum ascendent. Am intalnit in randul celor interesati sa cumpere un apartament, persoane mult mai documentate despre conditiile de finantare ale bancilor, de ceea ce ofera piata, despre proiecte noi, implicit de proiectele pe care noi le promovam si le vindem. Asta dovedeste ca oamenii in ultimul an s-au informat, au cercetat si acum sunt mai focusati si mai hotarati pentru ca stiu foarte bine pe ce vor sa dea banii, stiu cum ar trebui sa fie investitia lor si au curajul sa isi asume o decizie pentru ei si familiile lor” spune Nimrod Zvik – Managing Partner Be Igloo.


Articol EXCLUSIV ONLINE
Sursa: Be Igloo
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply