Rețete puse la adăpost într-un caiet util

0

Deliana Trifa, Arad
Dragi prieteni Practic(i),
Se apropie cu paşi repezi sărbătorile de iarnă şi ştiu că toate gospodinele răsfoiesc de zor caietele cu rețete de prăjituri. Chiar dacă adun aceste rețete de peste tot: din revistele şi Cărticelele practice, de la prietene, de la colege, de pe internet sau de pe la televizor, îmi place să-mi transcriu rețetele în propriul caiet pentru a le avea mereu la îndemână şi a completa eventual cu unele modificări aduse de mine, după gustul meu.
M-am întrebat adesea cum să fac să pot păstra caietul sau rețeta aproape de mine când pregătesc prăjitura, dar să mă şi asigur că foaia rămâne curată. După ceva vreme în care am întors problema pe toate părțile, am ales să folosesc un caiet mecanic, în care foile cu rețete să stea fiecare în folie transparentă. Laminarea costa mult şi nu aveam posibilitatea de a completa în funcție de modificările aduse de mine, așa că aceasta s-a dovedit a fi alegerea perfectă. Aşa, scot folia cu rețeta, o pun pe masă şi dacă se murdăreşte accidental, o şterg şi totul este în regulă. Dacă ajung lichide în interiorul foliei, este mult mai uşor de transcris o singură rețetă, în loc de tot caietul.
Deşi la început îmi scriam rețetele de mână, mi se pare acum mai practic să le scriu la calculator, în cazul unor accidente precum cele mai sus menționate, tot ce am de făcut este să printez din nou rețeta. Şi în plus, scrisul meu de mână nefiind foarte frumos, este mult mai simplu aşa, dacă una dintre prietene mă roagă să îi dau rețeta.
O gospodină harnică este musai să fie şi organizată. Pentru a avea o evidență clară a cheltuielilor casei şi a plăților efectuate, folosim de ani de zile un dosar cu folii pentru fiecare lună a anului. Astfel, în această folie corespunzătoare lunii, aşezăm chitanțele pentru telefon, apă curentă, încălzire etc. Atunci când ai nevoie de o chitanță, spre exemplu, o găseşti mai ușor aşa, decât dacă le-ai ține într-o cutie. Vă doresc multe idei practice care să vă uşureze munca.
Foto: Deliana Trifa

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply