Reteta de culoare pentru dormitor: violet, ocru si auriu

0

Dormitorul trebuie sa fie cat mai apropiat de ideea noastra de loc de relaxare si sa ne permita sa dormim bustean pe timpul noptii sau sa motaim in timpul dupa-amiezei. Deci, mare atentie la mobilierul si accesoriile alese!

Lumina e importanta

Multi spun ca un dormitor inundat de lumina e un spatiu cat se poate de potrivit pentru odihna zilnica.

Altii spun ca o lumina difuza ar fi aceea ce ne-ar permite sa ne odihnim cat mai bine pe timpul zilei, dar adevarul este, de fapt, ca fiecarui om ii corespunde un anumit spatiu.

O solutie cat se poate de viabila pentru a controla gradul de raspandire a luminii in camera este apelarea la un duo perdea-draperie, care, prin folosire alternanta, controleaza usor cantitatea de lumina prezenta in camera.

Combinatii de lila, mov si tonuri naturale

Designerul a pornit in amenajarea acestui spatiu de la patul dublu de dimensiuni mari si dulapul incapator si bine organizat, care sa deserveasca intr-un mod cat mai eficient nevoilor de depozitare ale proprietarilor.

Cromatica aleasa este una cat se poate de neutra si terna, ca reper de pornire fiind patul si noptierele de culoare inchisa. Pentru tapetarea peretelui s-a recurs la un ton intens de mov irizat, ramanand ca restul accesoriilor sa fie alese apoi in ton cu acesta.

Un pic de contrast

Pentru o oarecare doza de contrast, draperiile si covoarele completeaza spatiul, fiind alese in tonuri de bej, ocru si chiar auriu. Corpurile de iluminat completeaza de asemenea atmosfera dominata de mov si lila.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Melania Tucureanu
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply