Resturile de lemn pot deveni obiecte decorative apreciate

0
vaze
Foto: Gheorghe But
Gheorghe But, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragii mei,
Se spune despre lemn că este un material viu și dacă vrem să lucrăm cu el trebuie să ne amintim caracteristicile lui și ale arborelui din care provine și trebuie să mai știm că elementele care pot da viață unei case sunt doar două: apa și lemnul.
Un lucru bun este că unele vechi hambare, depozite sau alte structuri își găsesc a doua viață în pardoseli sau alte obiecte. Am cunoștințe în privința lemnului, de aceea vă pot spune că lemnul este materialul care colectează cel mai greu praful și alți alergeni, așa că medicii îl recomandă pentru casele în care se dorește un mediu sănătos.
În decursul a zece ani de muncă în domeniu am învățat să apreciez foarte mult orice bucată de lemn oricât de mică sau neînsemnată ar fi ea. Din bucăți mici mi-am făcut singur rame pentru tablouri, tăvi din lemn, cutiuțe pentru mărunțișuri cât și unele vaze pentru flori. Aceste vaze au fost foarte apreciate, de aceea vi le prezint.
Am făcut vaze și dintr-o singură bucată de lemn, dacă avea grosimea necesară, însă în unele situații am lipit mai multe bucăți de lemn obținând o singură bucată apoi am strunjit-o, i-am dat forma dorită și i-am făcut în mijloc un orificiu pentru flori urmând în cele din urmă să-i dau nuanța și luciul dorit. un efect deosebit la crearea unei vaze se obține lipind mai multe fâșii din lemn (cireș, stejar, nuc), astfel încât la final vaza are un aspect deosebit.
În aceste vaze pun doar flori artificiale și din pai (uscate), căci orificiul este mic, dar intenționez să fac vaze mai mari cărora să le pot face un orificiu în care să intre un flacon de plastic de 0,5 l și să putem ține în ele și flori naturale. Voi reveni cu detalii  despre alte obiecte din resturi de lemn.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply