Restaurarea unei case istorice

0

Fosta resedinta de vara a pictorului neoromantic Ludwig Richter a devenit casa Ramonei si a lui Udo Gildemeister

Au restaurat-o cu ajutorul primariei din Dresda. Efortul a meritat! Au redat comunitatii o cladire frumoasa, iar ei se pot bucura de casa viselor lor impreuna cu familia si numerosii lor prieteni.

DESPRE LUDWIG RICHTER

Faimos pictor, ilustrator si gravor german din secolul 19, lucrarile lui sunt la fel de populare precum povestile Fratilor Grimm. Richter a realizat, la acea vreme, ilustratiile cartilor publicate de celebrii autori. Desenele sunt simple, executate adesea in maniera umoristica.

 Suvenirurile aduse din calatorii dau o nota aparte

In casa o nota aparte o dau suvenirurile aduse din tari indepartate unde familia si-a petrecut concediile: din Africa, Mongolia, Rusia, dar si din Romania, in special obiecte din ceramica traditionala.

O scara din lemn de fag face trecerea subtila catre etaj. Acesta apartine in intregime celor doi gemeni. Hannah si Max detin o camera de zi unde isi pot face lectiile, dar se pot si juca.

Ca si in living, in dormitor regasim o soba veche din cahle negre, care confera spatiului aerul de budoar boieresc.

Obiectivul reabilitat are importanta istorica

Casa dispune si de o terasa care a fost amplasata deasupra garajului. De amenajare, s-a ocupat tot Udo. Costul lucrarilor de renovare a ajuns la 120.000 de euro si a fost suportat atat de familia Gildemeister, cat si de primaria orasului Dresda, datorita importantei istorice a obiectivului reabilitat.


Text: Violeta Bitire, foto: Stefan Jammer 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply