Renovarea casei: 5 idei care îți asigură rezultate de excepție

0

Plănuiești renovarea casei în viitorul apropiat, dar ai nevoie de câteva idei utile care să te inspire și să te motiveze? Fie că lucrările de amenajare chiar sunt o necesitate, fie că vrei doar să oferi un suflu de prospețime locuinței, îți recomandăm mai jos câteva modificări care îți vor aduce rezultate de excepție.

Orice amenajare a casei necesită întâi o planificare, așa că ar trebui să te gândești bine la schimbările pe care dorești să le faci și la bugetul pe care va trebui să îl investești. Prima regulă este să faci disticție între amenajările practice și cele care au doar rol estetic. Spre exemplu, poate locuința necesită o izolare termică cu vată minerală bazaltică ori o modificare care să te ajute să câștigi mai mult spațiu. Dacă dorești să acorzi atenție doar nivelului estetic, fă o listă cu tot ceea ce ți-ai dori să schimbi și bifează punctele pe care le poți duce la bun final.

  1. Vopsește pereții în culori vii

Culorile vii alungă cu usurință monotonia din locuintță. Optează pentru nuanțe în trend, care îți dau o stare de bine. Alege galben muștar pentru un aspect exotic, turcoaz pentru o minte mai relaxată, roz pentru stimularea energiei, portocaliu pentru mai multă poftă de viață ori lavandă pentru alungarea stresului. Poți să vopsești toți pereții camerei în aceeași nuanță ori te poți juca. Spre exemplu, dacă o culoare ți se pare prea îndrăzneață pentru stilul tău, dar în același timp te atrage ideea, vopsește doar un perete în această culoare și pentru restul camerei alege alb sau un ton neutru, mai cuminte. Efectul va fi unul de neuitat, așa că nu vei regreta alegerea făcută.

  1. Oferă un plus de eleganță cu ajutorul tapetului

Tapetul este una dintre tendințele cu caracter nemuritor în lumea designului de interioare. Atunci când ai impresia că s-a demodat și că nu îl vei mai vedea prea curând prin reviste, reînvie cu o forță uimitoare. În ultimele sezoane, specialiștii în renovarea casei ne-au surprins cu idei și modele care mai de care mai sofisticate. Așadar, dacă vrei să oferi un aer rafinat unei locuințe, investește întotdeauna într-un model de tapet cu aspect regal.

Cum se poartă accentul pus pe un singur perete din încăpere, aplică acest trend și în cazul tapetului. În funcție de preferințe și de stilul în care vrei să amenajezi casa, alege tapet cu motive florale, cu model geometric, inspirat din natură, cu animal print ori cu imprimeu 3D.

  1. Izolarea exterioară cu vată minerală

La capitolul practic al renovării casei își face loc izolarea locuinței din punct de vedere fonic și termic. Unul dintre materialele care s-au remarcat în ultimii ani în domeniul construcțiilor este vata minerală bazaltică. Acest material oferă izolare fonică, așa că locuința ta va deveni o oază de liniște, departe de zgomotul străzii, izolare termică atât vara, cât și iarna, asigură protecție la incendii și nu permite dezvoltarea mucegaiului. Din multitudinea de produse aflate în piață, alege-le întotdeauna pe cele de calitate. În depozitul online cidconstruct.ro vei găsi materiale de construcții de top și o echipă de profesioniști în care vei simți că poți avea încredere din prima clipă.

  1. Schimbă ferestrele ori ușile interioare

Un aer fresh și diferit vei obține în casa ta și prin schimbarea vechilor ferestre și uși interioare. Ferestrele termopan cu rama în nuanța nucului au devenit din ce în ce mai apreciate în ultima perioada, așa că ai putea să le iei în calcul.

Dacă ești în căutarea unor soluții pentru renovarea unui apartament mic, află că vei economisi spațiu prețios prin montarea unor uși glisante. Astfel de modele pot fi utilizate în locul celor pentru încăperi sau pentru dulapuri și spatii de depozitare.

  1. Profită de farmecul pe care îl oferă corpurile de iluminat moderne

Cum să schimbi aspectul unui spațiu ieftin și rapid? Este mai simplu decât îți imaginezi cu ajutorul unor modele deosebite de corpuri de iluminat. Referitor la direcțiile stilistice ale anului 2019, trebuie să iei în calcul faptul că se poartă stilul retro, stilul industrial, stilul vintage și stilul nordic scandinav. În funcție de designul încăperilor, alege modelul potrivit de corp de iluminat. Spre exemplu, pentru baie poți opta pentru o variantă minimalistă, inspirată din stilul industrial, iar pentru bucătărie poți alege un model retro mai elegant.


Ce idee pentru renovarea casei te atrage mai mult?

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: Pixabay

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply