Renovare, inainte-dupa

0

 

Renovare, înainte-după. Povestea este clasică deja. Un cuplu tânăr cu un vis frumos, dar şi cu multă determinare, a pus cap la cap detaliile unei afaceri. O ceainărie care să încânte papilele gustative în timp ce îţi bucură şi privirea.

E mai plăcut să încerci să realizezi un vis la care aspiri împreună cu perechea ta. Maria şi Kolly sunt proaspăt căsătoriţi şi amândoi îşi doreau o afacere proprie, un loc boem şi plăcut, în care să se întoarcă în fiecare zi cu cea mai mare plăcere. Aşa a apărut ceainăria Caffé D’Arthe din Bucureşti. Au căutat cu răbdare spaţiul şi chiar dacă la început nu aceasta a fost varianta pe care şi-o doreau, au realizat că pot readuce frumuseţea în acest spaţiu vechi şi posomorât. Chiria le convenea, aşa că s-au pus pe treabă.

Renovare, înainte-după

Renovare, inainte-dupa. Maria şi Kolly s-au mişcat repede, căci aşa e când lucrezi la propriul vis, ideile îţi vin încontinuu, iar munca nu te oboseşte, ci îţi dă parcă şi mai multă energie. În patru luni, spaţiul era ca nou, îmbrăcat într-un alb curat, cu piese de mobilier nou-nouţe, realizate pe comandă după planul Mariei la firma Mobirom, în Caransebeş. Nu au uitat nici de colecţia de fotografii vechi de familie, au expus-o pe pereţii albi pentru ca toţi cei care le calcă pragul să se simtă în familie. Atenţia la detalii trebuia să fie maximă, pentru ca niciunul dintre viitorii clienţi să nu fie deranjaţi de vreun aspect al decorului. Au lucrat singuri, zi de zi, din când în când, atunci când aveau o lucrare mai dificilă, chemând nişte prieteni în ajutor. Gândul lor a fost acesta: să amenajeze cu detalii de efect la un preţ avantajos. Având în vedere că banii pe care îi investeau veneau dintr-un proiect câştigat de ei cu fonduri guvernamentale, trebuia să justifice fiecare cent.

Citește: Cum evaluezi riscul seismic al unei case

renovare, înainte-dupa 12

Renovare, inainte-dupa. Investiţia întreagă a fost de 25000 de euro, o sumă deloc de neglijat, dar totuşi restrictivă pentru un spaţiu mohorât, neprimitor. Au avut nevoie de utilarea completă a barului (acolo s-au cheltuit cei mai mulţi bani). S-au limitat la obiecte ieftine, au vânat reducerile şi au cumpărat de fiecare dată când le părea o investiţie bună. Barul a fost realizat pe comandă, iar pentru restul spaţiului, Maria a ales un stil uitat până nu demult, shabby-chic, englezesc, elegant şi delicat, curat şi de bun gust, care să te îmbie la a descoperi delicatesele ascunse în meniu.

Necazuri? Mai degrabă provocări! Iar cea mai mare a fost aplicarea tapetului de la Bricostore pe pereţi. Fiind un model cu imprimeu floral, iar ei neavând experienţă în aplicarea tapetului, au avut ceva bătaie de cap, dar au biruit. Emoţii le-a dat şi alegerea perdelelor: modelele pe care le găseau erau ori mult prea scumpe, ori prea banale, ori complet nepotrivite cu stilul interiorului. Până la urmă, Kolly a găsit perdelele căutate la Ikea. Ceva bătaie de cap au avut şi când au montat parchetul. Erau la prima experienţă de acest gen, dar s-au încăpăţânat şi au reuşit. Tinerii au decis să păstreze şi sobele, fiind în mod evident recondiţionate pentru a arăta ca noi şi pentru a se încadra perfect în spaţiul cu mobilier exclusiv alb.

Citește: Reamenajare în 10 pași

Renovare, înainte-după 7

 

Renovare, înainte-după 6

Renovare, înainte-după 2

 Renovare, înainte-după 3

O ceainărie fără cărţi în ea era de neconceput pentru proprietarii afacerii, care au ţinut ca, pe lângă papilele gustative, să provoace şi imaginaţia clienţilor. Oricine le calcă pragul află că se poate destinde oricând cu unul dintre volumele puse la dispoziţia clienţilor, savurând, pe lângă o prăjitură bună sau un ceai aromat, şi o carte.

Astfel, poţi vedea cum se poate transforma cu puţină iniţiativă şi idei un spaţiu gol într-un local primitor. Proprietarii se declară mulţumiţi de rezultat, mai ales că acest spaţiu le-a devenit o a doua casă şi cea mai mare mândrie le este faptul că au realizat totul cu propriile lor puteri şi cunoştinţe. Frumoasă realizare!

Citește: Îmbunătățiri pentru casă – buget mic

Renovare, înainte-după 5

Renovare, înainte-după 4

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Mihaela Radu

Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply