Remedii cu trandafiri

0

Magdalena Cîrțînă, Târgu Jiu, jud. Gorj
Stimată redacție,

Trandafirii m-au vindecat de multe boli.
• Contra constipației. Se pun într-un litru de apă clocotită 10 g petale uscate de trandafir. Se strecoară lichidul după jumătate de oră și se adaugă 8 g praf de sulfat de magneziu cumpărat de la farmacie. Se bea imediat, cel puțin o cană.

• În cazul problemelor digestive. Într-o cană cu apă clocotită se pune o linguriță cu petale de trandafir uscate, după 5 minute se strecoară lichidul și se bea o cană după fiecare masă.

• Împotriva inflamației ochilor. Se pun 30 de petale de trandafir în 500 ml apă clocotită. Se strecoară lichidul după jumătate de oră. Se folosește sub formă de comprese pentru ochii obosiți, iritați și inflamați.

• Pentru inflamațiile gâtului. Se pun într-un litru de apă 25 g petale și se lasă la rece 1 zi. Se strecoară și se clătește gura, făcând gargară.

• Pentru vindecarea arsurilor și înțepăturilor de insecte, se pun la fiert 500 ml oțet de vin. După câteva clocote se toarnă într-o sticlă împreună cu o mână petale de trandafir. Se astupă bine sticla cu un dop etanș și se pune la soare 2 săptămâni. Apoi se strecoară lichidul și se aplică pe piele sub formă de comprese folosind o pânză de bumbac cu care se tamponează ușor.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply