Relaxare în trei colţuri diferite

0

Dragii noştri,
Dacă aveţi nevoie de o idee pentru colţul de relaxare din grădină, aveţi noroc, pentru că vă oferim în acest articol nu una, ci trei idei diferite, în funcţie de spaţiul pe care îl aveţi disponibil. Cum lucrurile de efect sunt, de obicei, cele mai simple, ne concentrăm asupra elementului central din aceste colţuri: scaunele.

chairs-993853_1920
www.pixabay.com
  1. Pentru spaţii foarte mici. Această soluţie vă oferă spaţiul minim necesar pentru o după-amiază în natură. Două scaune vechi şi o mini-grădină cu flori şi condimente sunt suficiente. Dacă doriţi un aspect nou pentru scaune, aici puteţi citi care sunt paşii pentru a vopsi şi finisa scaunele. În funcţie de buget şi imaginaţie, colţul poate fi completat cu obiecte decorative naturale sau rustice: pietre de râu vopsite,  crengi şmirgheluite şi lăcuite, obiecte din sfoară împletită, decoraţiuni din scoici şi melci.
    www.pixabay.com
    www.pixabay.com

2. Pentru spaţii medii. Acest colţ este potrivit pentru discuţii la cafea/limonadă în această vară. Este recomandat să aveţi o porţiune de asfalt sau pavaj pentru amenajarea acestui spaţiu, deoarece scaunele de acest tip au nevoie de suport nivelat şi dur, în care să nu se afunde. Scaunele simple din plastic împletit, nuiele sau ratan pot deveni mult mai prezentabile, dacă adăugăm câteva pernuţe colorate şi o măsuţă în aceleaşi nuanţe vii.
Pentru a face colţul de relaxare utilizabil şi noaptea, să nu uităm de iluminat. Lămpile solare sunt o idee bună, dar pentru o atmosferă de poveste merg foarte bine led-urile, instalaţiile de becuri, torţele de exterior. Mai lipseşte doar ceva răcoritor de băut şi gata, poţi suna câţiva prieteni să îţi ţină companie.

www.pixabay.com
www.pixabay.com
3. Pentru spaţii generoase. Dacă îţi permite locul, amenajează un colţ cu adevărat versatil. Un astfel de hibrid între scaun, şezlong şi canapea este ideal pentru bronzat în timpul zilei, stat la poveşti seara sau privit stelele noaptea. Construieşte un mic podium pentru el, ca să îl protejezi de contactul cu solul, umezeală şi noroi. Acest model are inclus spaţiu de depozitare pentru pernuţe, pătură, jocuri sau cărţi şi acoperiş pentru umbră.
Sper că aceste idei vă sunt de folos şi de inspiraţie pentru amenajarea grădinii voastre. Nu uitaţi să ne trimiteţi poze din grădinile voastre!
 
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply