Reguli de impachetare cand te muti

0

Atunci cand trebuie sa te muti, prima grija este sa ajungi dintr-un loc intr-altul cu toate obiectele in stare buna. Daca ai nedumeriri despre cum poti face acest lucru, iti venim in ajutor cu o lista de reguli de luat in seama.

1. Foloseste cutii cu dimensiunile potrivite. Asaza obiectele grele in cutii mici si cele usoare, precum pilote si perne, in cutii mai mari. Daca sunt si mari, si grele, cutiile se vor rupe mai usor.
2. Pune obiectele mai grele in partea inferioara, peste care poti sa asezi articole mai usoare. Iar atunci cand incarci in masina, pune intai cutiile grele in portbagaj, apoi vino cu cele mai usoare.
3. Nu lasa spatii goale in cutii. Umple locurile cu haine, prosoape sau hartii. Este important sa se creeze o balanta.
4. Evita amestecarea obiectelor din mai multe camere in aceeasi cutie. Iti va fi mult mai greu sa le gasesti la despachetare.
5. Lipeste etichete pe fiecare cutie, astfel incat sa nu fie nevoie sa scotocesti prin toate daca ai nevoie de ceva anume inainte sa despachetezi complet.
6. Infasoara cat mai multa banda adeziva pe cutiile din carton, in special pe partea superioara si inferioara.
7. Daca trebuie sa transporti tablouri si picturi in ulei, nu le infasura in hartie simpla, pentru ca se va lipi. Pentru ramele cu geam, lipeste banda adeziva in forma de X dupa ce le-ai infasurat in hartie si apoi asaza-le cu un carton intre ele.
8. Cand impachetezi vesela, infasoara fiecare farfurie individual, apoi infasoara intr-un alt strat cate 5-6 farfurii. Asaza-le in cutii pe muchie, nu una peste alta. Paharele si bolurile pot fi infasurate individual si apoi asezate unul intr-altul.
9. Televizorul trebuie transportat si el cu atentie. In special televizoarele cu plasma necesita mai multa grija, pentru ca nu trebuie asezate pe orizontala. Daca nu mai ai cutia originala a aparatului, impacheteaza-l in doua cutii, una intr-alta si pune-l in masina in picioare.

Sursa: Real Simple
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply