Reduci din costuri meșterind singur

0
mester la geam
Foto: Radu Chiba
Radu Chiba, loc. Peceiu, jud. Sălaj
Dragă redacție,
Atunci când schimbăm geamurile și ușile clasice cu cele termopan, ne gândim la o izolație termică bună, care împiedică pierderea căldurii interioare din locuință, având ca rezultat reducerea cheltuielilor la încălzire.
Pentru o izolație bună reparația se face cu plăci de polistiren, iar acolo unde spațiul este foarte mic (ca glaful) și nu permite materialul amintit, se poate și cu gips-carton, așa cum am procedat în fotografie.
În funcție de felul în care a fost deteriorată tencuiala dimprejur, atunci când a fost schimbată tâmplăria, cumpărați polistirenul mai gros sau mai subțire.
Cu ajutorul unui cutter tăiați polistirenul pe marginea ferestrelor sau a ușilor. Preparați corespunzător instrucțiunilor adezivul pentru sisteme de izolație bună, aplicați pe placă în puncte și pe margini, iar dacă suprafața peretelui a rămas netedă, mortarul se întinde pe toată suprafața plăcii de polistiren cu ajutorul unei mistrii. Dacă marginea ferestrei este destul de lată plăcile se fixează pe perete și cu dibluri astfel încât să prevină alunecarea plăcilor până la uscarea adezivului.
Se întinde apoi un strat de adeziv pe placa termoizolatoare. Cu gletiera se așază plasa de fibră de sticlă folosită pentru a evita apariția fisurilor, iar pentru un aspect de nota 10 pe margine se pun colțare metalice. După uscare rămâne la preferința fiecăruia dacă gletuiește sau nu.
Sper ca articolul meu să fie de folos celor care vor să economisească meșterind singuri. Vă doresc multă putere de muncă!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply