Redecorata pentru a avea personalitate

0

Designerul Adina Stama a fost rugata de proprietari sa transforme o casa cu mobila si finisaje existente intr-o locuinta care sa-i reprezinte.

 A personalizat livingul cu tablouri

Pentru living, unde s-a dorit pastrarea canapelelor, ea a schimbat masa, covorul, a inlocuit parchetul (cel vechi fiind uzat), a realizat un semineu aparent si a apelat la Mihaela Radu, colega noastra, ca sa-i picteze cele doua brauri decorative ce sparg monotonia peretelui alb. A inlocuit corpuri masive cu piese moderne si rafturi simple si a personalizat camera cu tablouri.

Un tablou are puterea de a metamorfoza o incapere mobilata banal, la fel ca si decoratiunile aflate intr-un placut contrast. Pereti intr-o nuanta pala, mobila ton in ton cu finisajul lor, evident ca nu iese nimic in evidenta.

Accentele cromatice ies in evidenta

Sfatul Adinei pentru astfel de cazuri este folosirea accentelor cromatice. Iar tot ce se leaga de culoare poate fi inspirat de un tablou frumos, abstract. E suficienta alegerea a doua nuante vesele, contrastante din ansamblul lucrarii artistice ca sa obtii, cu investitie minima, un stil mai personalizat pentru intreaga camera.

Bucataria exista atat cu finisaje, cat si cu mobila pe comanda realizata pe dimensiunile spatiului. Adina Stama a vazut un potential in sufrageria deschisa catre bucatarie. Schimband atmosfera locului de luat masa, putea indirect sa deturneze atentia de la bucataria cu finisaje repetitive de pe perete pe pardoseala.

Toate detaliile rimeaza

Si pentru ca din sufragerie se vedea o plafoniera total nepotrivita in zona bucatariei, a ales un corp de iluminat asortat, dar discret. Tot ea a fost cea care a ales modelul eletrocasnicelor care lipseau de aici. Dar cum a procedat in privinta sufrageriei? A retapitat scaunele, a achizitionat perdele noi, vesela, vaze si fete de masa, astfel incat toate detaliile sa rimeze impreuna.


Articol publicat in revista Casa si gradina

Productie: Roxana Popescu, foto: Radu Grozescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply