Reciclez toate obiectele dragi

0
Lidia Pobirci

Bun găsit, prieteni practici,
Vă trimit câteva rânduri despre cum am transformat niște lucruri fără folos în unele foarte decorative și utile pentru locuința mea.

Lidia Pobirci, Târgu-Jiu, jud. Gorj

Vă trimit două fotografii cu realizările mele. Mărul albastru (35-40 cm) este un raft tare drăguț pe care l-am văzut într-un magazin, unde părea că nu este de folos nimănui. L-am cumpărat cu 5 lei şi ajunsă acasă, l-am spălat, l-am uscat şi am lipit cu lac de unghii nişte năsturaşi decorativi pe el. L-am pus pe peretele de pe hol, unde oricine îl vede când este uşa deschisă. În el am aranjat mici obiecte care îmi sunt dragi, toate fiind primite și cu valoare sentimentală aparte (de exemplu, peştişorul de sus îl am de când eram eu în clasa a IV-a, l-am câştigat la o tombolă şcolară şi îmi este tare drag). Câteva cunoştințe m-au întrebat de unde îşi pot cumpăra şi ele un măr ca al meu.
Al doilea obiect despre care vreau să vă scriu este un pahar de şampanie. Din neatenție, atunci când spălam paharele, pe acesta l-am scăpat în chiuvetă şi i s-a rupt „baza” (partea de jos). Cum face parte dintr-un set pe care l-am primit de la soțul meu acum 15 ani, şi fiind bun mai puțin partea de jos, am căutat să fac ceva, să îi dau altă folosință şi l-am făcut suport de lumânare. Suportul unei maşini de-a băieților mei, l-am găurit în mijloc cu un cui încins şi imediat am fixat paharul în orificiul format. Am întors cutiuța maşinii (cu grijă să nu se dezlipească paharul) am pus în ea pietricele şi nisip decorativ de la peşti, şi am lipit capacul cu lac de unghii. Am lăsat să se usuce; între timp am pus şi în pahar nisip decorativ şi o lumânare-pastilă. A ieşit ce se vede în fotografie, poate nu este ceva spectaculos, dar eu sunt liniştită că am făcut ceva să nu arunc paharul.
Dacă nu eram cititoare a revistei Practic Idei poate că nu mă interesa să dau o nouă folosință unui obiect care nu mai este ca la început, dar ideile cititorilor ne fac să avem la rândul nostru idei noi.
Vă îmbrățişez cu drag şi vă doresc o vară răcoroasă.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply