Reciclez resturi textile

1

Amalia Mădălina Bojan, loc. Satu Mare, jud. Satu Mare
Stimată redacție,
Doresc să vă împărtășesc cum o întâmplare a făcut să îmi descopăr o nouă pasiune.

reciclare textile
Foto: Amalia Bojan
Sunt mama a trei copii cuminți, cu care obișnuiesc să fac lucru manual în puținul timp liber care îmi rămâne. Avem mereu în casă lipici, hârtii colorate de toate felurile și foarfece. Am făcut felicitări, am creat jucării din carton, am pictat și am modelat din plastelină. Într-o zi, căutând pe internet alte activități practice pe care să le fac cu copiii, de la origami și flori de hârtie am ajuns la flori din materiale textile. Mi-au atras atenția și, vreo două-trei seri la rând, m-am documentat cum se fac aceste flori, ce materiale se pot folosi și de unde îmi pot achiziționa accesoriile necesare.
Materialele necesare nu a trebuit să mi le cumpăr. Mama fiind confecționeră, avea multe resturi pe care nu le mai folosea, dar le păstra din obișnuință, „poate vor fi bune la ceva”, zicea ea. Și iată la ce au fost bune, pentru florile din care am făcut accesorii pentru fetele mele cochete. Am început cu un singur model de floare, care mie mi se părea cel mai ușor (floarea cu petale ascuțite). Am cusut aceste flori pe dantelă elastică, obținând bentițe, pe elastice simple pentru păr și chiar pe maieurile de vară simple ale fetelor. Cu puțin lipici universal am reușit să lipesc florile textile și pe agrafe metalice. Munca mea a fost foarte apreciată de prietenele mele. Mămicile de fetițe mi-au comandat bentițe, să fie și fetele lor cochete. Fetele mele, Carmina și Maria au bentițe și agrafe asortate pentru fiecare ținută. Ele sunt și fotomodelele mele sau imaginea accesoriilor create de mine, pe care le-am numit pe pagina mea de Facebook „Accesorii Mina-Maria”.
reciclare textile
Foto: Amalia Bojan
Toamna am văzut pe internet niște căciulițe personalizate pentru copii și mi-am dorit să aibă și copiii mei așa ceva. Am învățat să croșetez din filmulețele demonstrative de pe internet. Mi-au plăcut mult căciulițele cu urechiușe de Mickey Mouse și cea de forma unei căști de cavaler medieval și acum copiii mei au aceste căciulițe. Finuțului meu i-am croșetat o căciuliță și o cravată pentru Crăciun. La început am croșetat două căciulițe simple cărora le-am cusut flori textile. Apoi am învățat să fac și flori croșetate. Există și reviste și cărți în care sunt descriși pașii pentru a învăța lucru de mână, însă mie internetul mi s-a părut cea mai la îndemână soluție. Încurajez pe oricine dorește să învețe ceva nou, să caute pe internet. Totul începe cu cuvintele magice „cum se face…“. Mult succes tuturor cititorilor la proiectele propuse pentru acest an și revistei mele preferate îi doresc multe apariții!
Foto: Amalia Mădălina Bojan
 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: O sărbătoare a croşetatului | Revista Practic idei

Leave A Reply