Reciclează umbrelele

0

Monica Viericiu
Vântul ți-a întors pe dos umbrela, spițele s-au rupt și crezi ca este vremea să o arunci? Mai gândește-te un pic, s-ar putea să mai fie bună la ceva.
Ploaia rece cade furie pe străzi și oameni zgribuliți, iar vântul, ca și cum nu ar fi de ajuns, suflă nemilos, întorcând pe dos bietele umbrele ce apoi își găsesc sfârșitul în vrun coș de gunoi sau sunt abandonate la margine de drum. Dar și umbrelele stricate mai pot fi de folos la ceva.
Din cele cu mânerul solid și tija centrală în stare bună, poți să obții un baston, bun pentru vreo bătrânică necăjită care se deplasează mai greu. Sigur, nu va fi ca un baston din lemn, dar pentru o persoană mai micuță și slăbuță, poate fi suficient de rezistent. De la umbrela veche întâi tai ușor ațele care prind materialul textil de deasupra, apoi odată detașat fâșul, desfaci sârmele care țin spițele folosind un patent cu vârf ascuțit și lung, crocodil cum îi spun unii meșteri. Apoi mai scoți restul de piese și gata.
Dacă tija centrală nu pare foarte rezistentă, mai poate juca rolul de tutore pentru vreo floare din grădină. La fel și spițele mai groase pot susține unele plante mai firave din ghivece.

reciclare umbrele
Foto: Monica Viericiu
Și fâșul de la umbrele merită păstrat, din el, cu intervenții minime, iese o pelerină bună de vreun costum de supererou sau aripioare de buburuză. Pelerina din fâș este foarte bună la tuns, pentru că firele de păr alunecă ușor pe material, deci nu te murdărești pe haine. Deci dacă ești o mămică responsabilă și cu tunsoarea copiilor sau a altor membri ai familiei, reține ideea. Este suficient să tai cercul de fâș de la margine până în centru, apoi în mijloc să decupezi un rotund de circa 20 cm diametru, să faci un tiv pe margine, iar de o parte și de alta a acestui decupaj, să coși 2 bucățele de panglică sau de șiret, cu care să legi pelerina în jurul gâtului la “clientul” pregătit de tuns.
Umbrelele stricate doar parțial merită păstrate pentru a feri de brumă florile de toamnă din grădină.
Mult succes!
Foto: Monica Viericiu
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply