Reciclează blugii uzați

1

Monica Viericiu
Cu toții avem cel puțin o perche de jeans (blugi) pe care nu-i mai folosim, fie că nu ni se mai potrivesc ca stil ori măsură, fie pentru că s-au deteriorat. Dar înainte să-i aruncăm am putea refolosi câte o parte din material.
Din partea de sus a pantalonilor, se pot face gentuțe foarte simpatice, tocmai folosindu-ne de buzunarele aplicate care, dacă uzura nu este prea mare, arată foarte bine. Din partea de jos a cracului se pot confecționa trăistuțe, decorate apoi cu mărgele sa trandafiri din fermoare ori chiar pictate.
Dar din materialul încă bun se pot decupa și  diverse forme, inimă, floare, pătrat, care singure sau mai multe, de mărimi diferite, suprapuse, pot deveni un ornament drăguț pentru altă pereche de pantaloni, pentru o geantă, pentru un pulover, o bluză.
Dar blugii, dacă ești suficient de îndrăzneț pot fi folosiți și pe post de tapițerie pentru o canapea, doar să găsești suficient material, o mașină de cusut pentru materiale mai groase și curaj. Modelul se asortează atât peiselor de mobilier cu alură modernă, cât și celor clasice, care vor căpăta un stil nou, proaspăt. Modelul din fotografie este de la BIFE 2015, expoziția de mobilă, așa că nu mai sta pe gânduri, confecționează măcar o pernuță sau o husă de scaun atipică.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Reciclare blugi | Revista Practic idei

Leave A Reply