Reciclarea cutiilor de carton

3

Florentina Mihaela Irimia, București
Dragi cititori,
Vă prezint mai multe idei pentru a reutiliza diferitele cutii de carton care se adună în mod obișnuit în casă.
Am învelit cutii de pantofi în hârtie de împachetat cadouri. Am avut mai multe coli de hârtie cu modele diferite, dar aparținând aceleiași teme, și astfel îmbrăcate, cutiile fac parte dintr-o serie și sunt foarte decorative. Pe interiorul cutiei am aplicat hârtie într-o singură culoare, pentru a putea vedea bine obiectele din cutie. Fixarea hârtiei se poate face cu bandă de lipit dublu adezivă sau cu adeziv special pentru hârtie. Aceste cutii le-am folosit pentru depozitarea diferitelor obiecte mărunte.
Tot dintr-o cutie de pantofi am confecționat un suport pentru brățări. Am decupat din lateralele cutiei porțiuni în formă de U, iar în golurile obținute am așezat tuburi de carton rămase de la prosoapele de hârtie folosite în bucătărie. Am învelit tuburile în autocolant pentru a le da rezistență în timp. Pe ele am înșirat brățările. Când vreau să scot una dintre ele, ridic tubul din suportul lui. Am vopsit cu acrilice cutiile din carton mai rezistent și apoi le-am decorat cu motive decupate din șervețele de hârtie. La final, le-am pulverizat cu adeziv-lac pentru a le da strălucire și rezistență în timp. Tot pentru decorare am folosit și abțibilduri sau timbre vechi.
Din cutii cu o formă mai neobișnuită, rămase de la diverse jucării, am confecționat două suporturi vesele și foarte colorate, unul pentru panglici, iar celălalt pentru cercei. Cum am procedat: am lipit pe cutii bucăți de autocolant pentru a acoperi pozele inițiale și a le da rezistență. Am făcut mai multe orificii în lateralele cutiei în care am introdus bețișoare de lemn ca suporturi. Astfel derulez panglicile atât cât trebuie, fără să se desfacă toată rola și asortez mai ușor culorile. Și cerceii sunt mai ușor de găsit decât atunci când erau puși toți într-o casetă.
Cutiile mai mici mă ajută să păstrez ordinea în birou. Am compartimentat cu ele sertarele biroului, organizând astfel mai bine rechizitele. Astfel, cu imaginație și un minim de materiale putem contribui și noi la protejarea mediului în care trăim. Vă doresc succes la bricolat!
Foto: Florentina Mihaela Irimia

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Tablou din carton | Revista Practic idei

  2. Pingback: Abajur din carton | Revista Practic idei

  3. Pingback: Cum organizezi uneltele | Revista Practic idei

Leave A Reply