Reciclare CD

0
textilă
Foto: Elena Hăbăsescu
Elena Hăbăsescu, loc. Bocșa, jud. Caraș Severin
Dragi prieteni, Aveți acasă CD-uri vechi, defecte sau nu vă mai place ce aveți înregistrat pe ele? De obicei se adună măcar câteva de dat la gunoi, fiindcă nu par a mai folosi la ceva.
Nu aruncați CD-urile! Le puteți recicla. Iată ce am făcut eu dintr-un CD vechi defect, un obiect decorativ pentru un colțișor din casa mea. Am astupat cu el o doză de la curent care nu arăta tocmai frumos pe perete. M-am gândit la un model pe care, pe parcurs, l-am îmbunătățit.
Am pregătit materialele:
 o bucată de pânză de mărimea 16/16 cm din care am tăiat 2 cercuri cu diametrul de 15 cm
 am decupat o frunză și 2 floricele dintr-un material
 2 bucăți de dantelă albă modele diferite și am decupat 5 cerculețe din alt model de dantelă
 am făcut un șnuruleț din 2 culori.
Toate astea le-am aplicat pe unul dintre materialele tăiate sub formă de cerc în așa fel încât să pot coase la mașină cele 2 cercuri. Printre ele am mai adăugat și alte bucățele de material ca să dau un echilibru piesei mele decorative. Am cusut cele 2 cercuri de material băgând în interior toate elementele aplicate și am lăsat o porțiune necusută, să pot întoarce lucrarea pe față și pe care la sfârșit am cusut-o cu mâna. Am întors pe față, am tăiat cercul din spate în cruce să pot introduce CD-ul, apoi am cusut cu mâna tăieturile. Pe marginea CD-ului îmbrăcat în aceste straie am aplicat, tot cu mâna, un șnur pe care l-am făcut din 2 fire textile mai groase. Am avut grijă să fac din același șnur, în timp ce l-am aplicat, și o agățătoare Iată cum arată totul gata!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply