Realizez singură decoruri de iarnă

0

Marcela Sandu, loc. Predeal, jud. Brașov
Dragi cititori,
Întotdeauna sărbătorile de iarnă sunt o provocare pentru mine. Când afară totul este alb, am nevoie de culoare și asta mi-o pot oferi decorațiunile de iarnă. Deși în magazine se găsesc, personal sunt năucită, derutată și copleșită de abundența lor și nu m-aș putea hotărî ce să cumpăr. Atunci prefer să-mi realizez singură decoruri pentru că în felul acesta economisesc bani, recuperez diverse lucruri, îmi pun imaginația la lucru și aduc și puțin din natură în casa mea.
Nu-mi lipsește niciodată coronița de la ușa pe care mi-am meșterit-o întotdeauna singură. Cea pe care o prezint acum este din elemente refolosite. Cercul care formează baza este din material textil umplut cu textile. Trebuie să fie foarte bine îndesat și modelat ca să ia forma unui cerc perfect. Pe acesta am aplicat prin lipire niște bobițe albe care mi-au sosit ca material de protecție a produselor de la o firmă de cosmetice. Eu nu le-am aruncat gândidu-mă că voi face eu cu ele ceva și mi-a venit această idee. Am pus apoi printre ele mărgele verzi din plastic și o fundă roșie și ceea ce a ieșit îmi place foarte tare.
Pentru că trăiesc în zonă cu conifere am adunat conuri de larice, brad, pin și iască. Din larice am făcut coronița doar prin îndoirea rămurelelor care sunt foarte maleabile și au pe ele conuri mici; nu mai este necesară decât o fundă și coronița este gata. Conurile de brad legate câte trei cu o fundă le voi pune pe uși prin interior. Din conurile de pin am făcut niște omuleți (folleti) prin aplicarea pe con a unei mărgele de lemn pentru cap și apoi căciulă, fular, mănuși. Le-am creionat trăsături umane și sunt foarte simpatici și decorativi; îi folosesc pentru aranjamente și îi pun ca element decorativ în pom. Pe iască, după ce s-a uscat am pus un om de zăpadă și o sanie și a devenit un decor. Din fetru alb și roșu am decupat steluțe mari și mici, și am aplicat un motiv croșetat roșu pe partea albă și alb pe cea roșie.
Nici globuri nu am mai pus din comerț și am preferat să le fac eu. Pe sfere și inimioare din polistiren care se cumpără de la magazinele de hobby, am aplicat material textil. Ele sunt de preferat pentru că nu sunt casante și nu mai umblăm cu atâta grijă cu ele. Am imitat fulgii de zăpadă folosind dantelă albă cu o margine în zig-zag și au ieșit drăgălași. Am croșetat îngeri, care spre deosebire de alții pe care i-am văzut eu, au capete personalizate. Pentru decorurile pe care le fac pe farfurii folosesc lumânări groase și parfumate, nuci, stele de anason, conuri, limete și portocale pe care decupez cu cutterul forme geometrice, globuri aurii și roșii, crenguțe de brad. Am uscat chiar și felii de kiwi care capătă formă de floare și pot fi valorificate. Doresc redacției și cititorilor sărbători de iarnă fericite!
Foto: Marcela Sandu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply