Realizez covorașe pufoase pe care le ofer cunoscuților

0
Foto: Irina Andreea Gafencu
Irina-Andreea Gafencu, sat Romaneşti, com. Grăniceşti, jud. Suceava
Stimată redacție,
Cu multă pasiune şi admirație citesc lună de lună revistele voastre şi câteodată pun în practică ideile care mi se potrivesc şi mi se par ingenioase.
Şi, pentru că locuiesc la țară, este ştiut că ne trebuie mai multe haine: şi de curte, şi de casă şi de serviciu. De aceea, dulapurile mele sunt tot timpul pline, le reînnoiesc cu haine cam o dată pe an. Pe cele mai vechi şi uzate sau pe cele pe care nu le mai purtăm deloc, de obicei le donăm sau le rupem pentru cârpe de folosit prin gospodărie.
Însă, în urma unui articol despre croşetat, citit în revista Practic, m-am gândit că aş putea folosi aceste haine şi pentru altceva: covoraşe din “cordele”. Astfel, am tăiat în fâşii lungi şi destul de subțiri materialele pe care le aveam la îndemână (tricouri, fuste, rochii etc.) şi, cu o croşetă mai groasă am început să croşetez cu paşi simpli un covoraş. Ce a ieşit a fost minunat şi foarte folositor. Îl folosesc în bucătărie şi am mai lucrat două pe care le-am făcut cadou.
De asemenea, pentru fetița mea, Teodora, am croşetat căciulițe şi gentuțe cu care se mândreşte la grădiniță. Chiar dacă nu cunoşteam ochiurile de bază ale croşetatului, datorită internetului am reuşit să le fac singură şi destul de repede. Nu este greu şi lucrul merge mult mai repede decât cu andrelele. Totul ține de imaginație şi de dorința de a face ceva din suflet.
Încerc, atunci când încep un covoraș, să îmbin culorile într-un mod cât mai plăcut, să nu fie nici ceva țipător, plin de culori vii, dar nici un covoraș care să nu se observe pe podea.
Cel mai adesea lucrez în cercuri de culoare, iar covorașele obținute ies rotunde, ca niște ținte cu cercuri în diverse culori plăcute privirii.
Cercurile pot avea grosimi diferite, în funcție de câte cordele de o culoare sau de alta avem. Eu încerc să folosesc 3-4 culori complementare și să le repet în cercurile din interiorul covorașului, pentru a obține un efect cromatic deosebit.
Aceste covoraşe şi lucruşoare le puteți face cadou sau chiar vinde şi astfel aveți un bănuț în plus. Cei cărora le-am oferit au fost încântați de covoraș și aproape că nu m-au crezut când le-am spus cât de ușor se realizează și ce ieftine sunt “materialele”.  Mulțumesc cititorilor pentru ideile pe care le trimit la revistă şi le doresc mult succes în continuare.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply