Raft in forma de oita

0

Raft in forma de oita

Raft in forma de oita – Uite ce raft simpatic în formă de oiță se poate confecționa din placaj obișnuit! E perfect pentru reviste, cărți sau diverse mărunțișuri. Urmează fiecare pas și, dacă faci mai multe oițe simpatice, vei avea propria turmă acasă!

Materiale necesare:

✩ Carton pentru șabloane ✩ Coală de placaj 6x1200x1200 mm ✩ Fierestrău pentru traforaj ✩ Compas ✩ Creion ✩ Foarfecă ✩ Vopsea ✩ Lac ✩ Lipici

Raft in forma de oita – etape de lucru

raft in forma de oaie

1. Pe o coală de carton desenează corpul și capul oiței de aproximativ 70 cm lungime. În poza noastră, modelul este desenat cu mâna (poza 1).

2. Măsoară lăţimea corpului (cea din imagine are 32 cm) şi adugă câte 7 cm atât în partea de sus, cât şi în cea de jos; la noi a ieşit o lățime de 46 cm (32+7+7 cm).

3. Pe o altă coală de carton desenează un cerc cu diametrul egal cu suma obținută la pasul 2. Noi l-am făcut de 46 cm. În jurul primului cerc mai desenează unul cu un diametru mai mare cu 2 cm (în cazul de față înseamnă 48 cm). Între ele desenează o dungă ondulată care să amintească de blana oiţei şi decupează atent desenul după acest contur (poza 2).

4. Pe o altă coală de carton repetă desenul de la pasul 3 şi mai desenează două picioare – la noi au o lungime de 24 cm –, apoi decupează şablonul (poza 3).

5. Aşază şabloanele pe placaj, marchează conturul şi taie cu fierăstrăul pentru traforaj cele patru detalii: corpul cu capul, două cercuri cu picioare şi un cerc fără picioare. Fă pe mijlocul fiecărui cerc câte o fantă de lățimea corpului oiţei (poza 4).

6. Montează patru rafturi (ale noastre au dimensiunile de 16×40 cm) şi pe cele trei cercuri fă câte două fante de lățimea rafturilor. Raftul de jos se montează la o înălţime de 25 cm, iar cel de sus, la 40 cm față de bază.

7. Montează toate componentele şi lipește-le. După ce se usucă lipiciul, vopsește raftul cu vopsea acrilică, apoi aplică un lac de protecție. Acesta îi va da placajului o duritate mai mare.

 

Articol apărut în revista Crafty – special Burda Style

FOTO: Sweet Living, Legion-Media (4)

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply