Pun florilor pământ de pădure

0

Felicia Vanea, București
Dragă redacție,
Doresc să vă trimit poze cu florile mele din grădină. Tatălui meu îi plăceau florile nespus de mult, se îngrijea de ele foarte mult, mereu aducea alte flori pe care nu le aveam și așa am creat o grădină deosebită, diversificată.
Acum eu mă îngrijesc de ele, le-am lăsat așa cum tata le-a așezat pe fiecare, le mai scot unora bulbii din pământ toamna și îi înfășor în hârtie de ziar sau în nisip și primăvara îi plantez la locul lor. Doresc să creez niște ronduri încercuite de pietre de râu. Pământul îl fertilizez cu îngră-șăminte din comerț, dar și cu pământ adus de la pădure (locuiesc aproape de Pădurea Băneasa) și le curăț straturile de buruieni cu săpăliga și de multe ori cu mâna și cu un mic cuțitaș.

flori
Foto: Felicia Vanea
Am multe flori, cârciumărese cu pălăriuțe mici-mici, dalii – preferatele albinelor lui nea Mihai, vecinul nostru – trandafiri, flox de diferite nuanțe, călțu-nași, crăițe galbene și portocalii, leandru, cerceluși, nalbă chinezească bătută, pietricele, regina-nopții, am un soi de crăițe cu florile micuțe-micuțe, mix-uri de flori pentru jardiniere. Am avut datură, dar s-a uscat, lupin și crini
imperiali.
Îmi doresc foarte mult și gerbera, floarea mea preferată, dar trebuie să le fac acestor plante un mic solar pentru că sunt ceva mai sensibile decât altele. Îmi plac florile foarte mult, asta datorită tatălui meu, care mi-a transmis această pasiune. Îmi plac prietenia lor, gingășia, prospețimea, culorile calde și plăcute ochiului, odihnitoare. Grădina este ca un mic rai, pe care doresc să îl fac și mai frumos cu timpul. Grădinăritul necesită răbdare, grijă, prețuire și iubire față de flori, de plante, și așa cum ai grijă de ele și florile îți răsplătesc munca și atenția față de ele prin covorul multicolor pe care ți-l oferă drept priveliște, drept terapie împotriva oboselii. Prietenia florilor îți rămâne întipărită în suflet ca un vis frumos, care dorești să nu se termine niciodată.
Vă doresc tuturor să aveți parte de grădini pline de flori care să vă bucure ochii și sufletul!
Foto: Felicia Vanea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply