Prune pentru tranzitul intestinal

0
prune
Foto: arhiva Practic
Irina Murgu, Craiova, jud. Dolj
Vă mulțumesc pentru articolele publicate. Vreau să vă prezint câteva dintre plantele și fructele care pot ajuta în privința constipației.
M-am confruntat cu această problemă un timp și nu este foarte comod să vorbim despre ea. Cred că multe persoane au avut de suferit în urma acestui proces. Constipația se caracterizează prin întârzieri sau dificultăți de scaun. Am cumpărat laxative, dar cred că pe o durată lungă de timp creează dependență și organismul nu mai poate funcționa în mod normal. După un timp am întrebat medicul, prietenele, iar în final bunica mi-a găsit un leac eficient. Mi-a spus să fac o infuzie de 2 lingurițe de volbură la o cană de apă, pe care să-l beau dimineața pe stomacul gol. Volbura se găsește peste tot la țară. Un alt ceai se prepară dintr-o linguriță de rădăcini de cicoare la o cană de apă. Din acesta se pot bea 2-3 căni pe zi.
Semințele de in acționează foarte mult și bine în caz de constipație. Seara, înainte de culcare, se iau 1-2 lingurițe de semințe întregi, cu puțină apă. Doctorii recomandă să bei zilnic între 1,5 și 2 l de apă pentru menținerea stării de sănătate. Pentru că dacă ai suficientă apă în corp, ajută și la înmuierea reziduurilor alimentare și atunci poți avea un scaun normal. Trebuie să consumi supă în fiecare zi.
Sucurile de citrice, lămâi, portocale, grepfruit, alcătuiesc un laxativ natural extaordinar, dacă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, se consumă un pahar mare din aceste sucuri. Un alt suc care se bea dimineața pe stomacul gol este sucul de morcovi proaspeți. Se pun 250 g de morcovi în 250 ml apă la fiert, timp de o jumătate de oră. Apoi se pasează în blender.
Prunele, cât și sucurile din prune, constituie un laxativ natural. După masa de seară, se poate mânca un măr pe zi. Dacă îți faci un obicei în fiecare zi de a consuma ceaiuri și fructe, organismul va avea funcțiile naturale. La mine toate acestea au ajutat enorm.
De asemenea, exercițiile fizice ajută mult. Pentru activitatea intestinului masează cu mișcări blânde, regulate, abdomenul. Aceste sfaturi ajută negreșit în procesul digestiei și mai departe.
Vă mai spun ce mi-a folosit ca să scap de așa-zisul herpes. Dacă simți în zona buzei o furnicătură, este semn că apare, deci umezește zona afectată și pune puțină sare. Taie un cățel de usturoi și freacă acea zonă. Pentru grăbirea dispariției herpesului se pot pulveriza una sau două picături de parfum peste el. De asemenea, pentru calmarea mâncărimilor pe care herpesul le provoacă, se pun comprese cu oțet de cimbru. Sănătate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply