Proporții echilibrate între cald și rece

0

Zonele bine definite și simetriile până în cel mai mic detaliu sunt punctele forte ale acestei amenajări, în care elementul central este șemineul. Geometria jucată a pieselor subliniază latura modernă a spațiului.

Tema acestui proiect a fost implementarea unor tușe minimaliste într-un context de o eleganță atemporală. Vorbim de o încăpere cu suprafețe ample, care ne-au permis să conturăm două funcțiuni distincte: zona de dining și cea de living. Am poziționat mobilierul astfel încât, indiferent în ce loc al camerei se află proprietarii, aceștia să se bucure de priveliștea superbă ce se întrevede prin peretele de sticlă. Am divizat parțial spațiul prin plasarea centrală a unui șemineu cu fețe duble și, în plus, am realizat o trecere de nivel menită să marcheze colțul de relaxare din cameră. În ceea ce privește pardoseala, am păstrat același tip de parchet pentru ca întregul context să fie unul fluid.


Luciana Georgescu, designer SpotOnDesign,  
Tel.: 0745.622.840
www.spotondesign.ro

Am montat pe plafon parchet ce imită lemnul ars, pentru a da un plus de căldură.

Șemineul este îmbrăcat în plăci ceramice cu aspect de beton amprentat, în care am inserat benzi de LED. Acest finisaj este de la Fabbrica Marmi e Graniti. Pe lista de cumpărături pentru această amenajare am mai trecut: covorul realizat manual de la brandul danez Linie Design, corpul de iluminat model Coltrane, de la brandul DelightFULL, fotoliul Imola, semnat de designerul Henrik Pedersen.

În zona de dining am adus un plus de prestanță prin folosirea unor piese cu structuri slim, evidențiate de finisajele aurii sau fin texturate. Aici se regăsesc: scaunul Beetle, masa Moon (ambele de la brandul Gubi), corpul de iluminat Modo, design de Jason Miller, și tabloul semnat de Inès Longevial.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply