Proiectul Gratar Curat 2010

0

Campania „Gratar Curat 2010” este o actiune de constientizare si ecologizare a Vaii Valsanului.

Campania „Gratar Curat 2010” este o actiune de constientizare si ecologizare a Vaii Valsanului.

Timp de zece saptamani, voluntarii MaiMultVerde si reprezentantii Golden Brau vor desfasura activitarti de constientizare si curatenie in zone de picnic din toata tara.

Ce ramane dupa picnic

Este cunoscut faptul ca in urma activitatilor de picnic raman cantitati impresionante de gunoi, iar eforturile autoritatilor si organizatiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a pastra aceste zone de petrecere a timpului liber curate.

Astfel, proiectul „Gratar curat 2010” isi propune sa informeze si responsabilizeze participantii la picnic despre importanta pastrarii curateniei in aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Prima actiune

Prima actiune a avut loc sambata, 29 mai, la Valea Valsanului, in judetul Arges, unde voluntarii au adunat peste 2.000 de kilograme de gunoaie.

Proiectul va continua in Bucuresti, Padurea Snagov, apoi in judetele Valcea (Baraj Nord), Cluj (zona Faget), Hunedoara (lacul Cincis), Constanta (Murfatlar, popas Fantanita) si Gorj (Cheile Sohodolului), in fiecare sfarsit de săptamana pana in 31 iulie.

In zonele unde acest lucru e posibil, prin parteneriate cu autoritatile locale se vor colecta selectiv deseurile colectate: plastic, hartie si sticla, ulterior acestea fiind valorificate de firmele de salubrizare locale.

Intra aici daca vrei sa devii voluntar.


Articol EXLCUSIV ONLINE
Sursa si foto: MaiMultVerde

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply