Proiecte de case rotunde

0

Primele case ale omului au fost case rotunde. In ziua de azi casele rotunde sunt rare si de cele mai multe ori privite ca niste excentricitati. Cu toate acestea sunt multi cei care spun ca, in baza unor proiecte de case rotunde, se vor construi casele viitorului.

Round_houseAbordam subiectul proiecte case rotunde plecand de la ideea ca una din casele suficient de celebre din Statele Unite, pentru a avea o pagina pe Wikipedia este Round House. O cladire cilindrica, din lemn in Somerville, Massachusetts, Statele Unite ale Americii. A fost construita in 1856 si este una din casele rotunde despre care se invata la Arhitectura atunci cand se studiaza aceste proiecte de case rotunde. 768px-Foisorul_de_foc

Casa are doua etaje, o rotonda centrala acoperita cu un luminator de sticla, camere comunicante ramificatie la fiecare nivel. Există patru camere la primul etaj, sase camere la primul eraj si inca patru camere de la etajul al doilea.

Citeste si: Proiecte de case moderne

O alta constructie care are la baza proiecte de case rotunde este Foisorul de Foc. Are 42 metri inaltime, a fost construit in 1890, dupa realizate de George Mandrea, la acea perioada arhitectul-sef al Bucurestiului.

Parca e mai frumos Foisorul, nu?

Citeste si: Proiecte de case de caramida

6_-Round-House-Dining-RoomO casa care poate fi considerata model, in seria de proiecte de case rotunde, este “Tortul de nunta”, o casa cu vedere spre Golful Cape Cod, Massachusetts, in nordul Statelor Unite. Construita ca o casa pe plaja in 1970, acest proiect de casa rotunda a fost realizat de Charles Zehnder, ca o serie de cercuri concentrice, imbracat in ciment si vopsite in alb.urso_polar_iglu

Casa rotunda isi dovedeste in acest caz din plin avantajele, partea de sud a acesteia profitand din plin de caldura soarelui, in timp de partea din spate, spre nord, intunecata si rece, este minima.

In plus, conform expertilor care sustin proiecte de case rotunde, cantitatea de materiale de constructie este de doar 75% comparativ cu o casa clasica cu … colturi.

Citeste si: Proiecte de case duplex dsc_0367

Cand un copil deseneaza o casa face un dreptunghi si-i pune mot un triunghi. Poate copiii eschimosilor sa deseneze case rotunde. Igluul este esenta unei case rotunde.

De la iglu pana la casa rotunda in forma de dom pe care o a proiectat-o si construit-o Alexandru Dinulescu este un pas.  Un dom este unul din aceste proiecte de case rotunde.

Aceste case pot avea orice deschidere, iar pentru constructia lor se folosesc, spune Dinulescu, doar 60% din materialele necesare unei case cu colturi.

Citeste si: Locuinta in 7 metri patrati

Una peste alta aceste proiecte de case rotunde sunt una din solutiile de perspectiva de care, daca nu murim repede, o sa mai auzim.

Sursa: wikipedia / alinearchitecture.com / domgeodezic.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply