Proiecte de case norvegiene

0

Desi ideea de proiecte de case norvegiene suna special si boem, afla ca in echivalent romanesc proiecte de case norvegiene inseamna case traditionale din lemn. Norvegienii, si toti locuitorii scandinavi, respecta traditia si au un cult pentru arhitectura clasica. In felul acesta ei au reusit sa impuna un stil prin aceste proiecte de case norvegiene.

Proiecte de case norvegiene (3)

Citeste si: Casa tamplarului. O casa in continua transformare

O casa norvegiana este o casa de lemn in armonie perfecta cu natura, echilibrata in raport cu locuintele din jurul ei si extrem de functionala. Se poate spune despre oricare din aceste proiecte de case norvegiene ca sunt case simple, lipsite de opulenta, dar sunt case comode, sanatoase, placute, prietenoase, case in care este o bucurie sa traiesti, care au costuri de intretinere modeste si care sunt, in mult mai mare masura decat oricare alta casa … de fite, capabile sa te faca sa te simti acasa.

Proiecte de case norvegiene (4)Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

Daca esti cucerit de  aceste proiecte de case norvegiene trebuie sa stii ca o casa la cheie costa in medie cu circa 40-50% mai putin decat o casa din caramida, BCA sau beton cu aceeasi suprafata locuibila. Al doilea avantaj este acela ca durata de executie pentru o casa de lemn la cheie este de circa 3-5 luni, in functie de cat de mare este si de dificultatea terenului. In plus, greutatea proprie a unei case de lemn este mult mai mica decat cea a unei constructii din materiale traditionale, motiv pentru care fundatia este mai simplu de facut si mult mai economicoasa.

Citeste si: Modele de case din Bucovina. Idei pentru o casa ca in povesti

Caracteristic pentru oricare din aceste proiecte de case norvegiene este orientarea casei pe un singur plan, la care uneori se adauga mansarda. Casele sunt echilibrate, proportionate cu nevoile celor care o locuiesc, sunt pretabile la extindere, au ferestre mari si, deseori doua intrari. Casa este organizata pe spatii de lucru, cele mai multe avand bucataria deschisa si facand un tot unitar cu camera de zi.

Dormitoarele sunt amenajate in mansarda sau sunt grupate in spatele casei. Deseori casele au terase, pentru a proteja impotriva vantului si zapezilor.

Citeste si: Casa suedeza, model de organizare si stil

Toate proiectele de case norvegiene au costuri reduse pentru cheltuielile de intretinere, tehnologia folosita, face ca aceste case sa fie mai usor de intretinut, fara sa mai aiba nevoie de renovari ulterioare. O casa realizate in baza unui proiect de casa norvegiana nu are nevoie nici de izolare termica sau fonica pentru ca peretii prefabricati dupa metoda “sandvici” sunt gata izolati termic si fonic asigurand astfel o izolatie excelenta. Spre comparatie un perete din beton cu aceleasi calitati ca unul din lemn, in ceea ce priveste gradul de izolare, ar avea o grosime aproape dubla. Asta inseamna ca pentru aceeasi suprafata locuibila, suprafata construita este cu circa 10% mai mica pentru o casa de lemn realizata in baza oricarui din aceste proiecte de case norvegiene.

Sursa: anewlifeinnorway

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply