Proiecte de case bungalow

0

Proiecte de case bungalow inseamna proiecte de case cu un singur nivel la care se adauga, uneori un pod mansardat, cu un singur etaj, inconjurata de verande si spatiu verde. Nu se poate vorbi despre proiecte de case bungalow fara spatiu verde larg in jur, aceasta fiind una din caracteristicile acestor case.

Proiecte de case bungalow (4)

Citeste si: Proiecte de case rotunde

O alta caracteristica pentru proiecte de case bungalow este folosirea de materiale usoare, lemn, stuf, bambus si multa sticla, eventual pereti de sticla care culiseaza. Toate aceste proiecte de case bungalow au camere ce comunica cu exteriorul sau cu teresa, acoperisul are inclinatia mica, camera de zi sau sufrageria este asezata in mijlocul constructiei, iar incaperile sunt legate prin holuri. Forma casei este special aleasa pentru a suporta caldurile mari vara si a oferi protectie termica iarna.

Citeste si: Proiecte de case de vacanta. Pretul ideal

Proiecte de case bungalow (2)Caracteristic pentru aceste proiecte de case bungalow este si acoperisul care depaseste marginile casei, mult extins in afara asigurand o zona de protectie utila si vara si iarna. Casele se pot realiza si in zone cu plan inclinat, un arhitect bun si un proiect bine gandit maximizand potentialul terenului.

Principiile care stau la baza acestor proiecte de case bungalow au aparut la sfarsitul secolului 19. Initial proiecte de case bungalow au aparut in India. Colonistii britanici au preluat modelul pentru casele lor de vara, iar de aici principiile acestui tip de casa s-au extins in toata lumea.

Citeste si: Proiecte de case grecesti

De regula proiecte de case bungalow se regaseste in zonele litorale, dar si la munte.

In zonele rurale din Romania exista case care indeplinesc conditiile cerute de proiecte de case bungalow. Cerdacul, casele pe un singur plan, mansarda utilizabila, compartimentarea clasica, bine organizata sunt reguli pentru proiecte de case bungalow.

Sursa: wikipedia.org / dennert-massivhaus / mobinstal.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply