Proiecte de casa cu demisol

0

Proiecte de casa cu demisolVorbim despre o solutie ce creste rentabilitatea terenului destinat constructiei: proiecte de casa cu demisol.

Suprafata construita creste, fara sa se modifice amprenta la sol. Demisolul si toate aceste proiecte de casa cu demisol sunt una dintre cele mai bune solutii, fiind o alternativa la casele cu mansarda si sunt extrem de utile pentru proiecte de case fara etaj.

Oricare din aceste proiecte de casa cu demisol este solutia ideala pentru terenurile in panta, dar si cea mai buna alegere daca vrei o casa cu garaj, dar nu ai spatiu pentru el.

Demisolul este partea cladirii situata pe jumatate sub nivelul solului, sub parter si beneficiaza de lumina naturala, inaltimea ferestrelor variind insa in functie de cat de adanc este demisolul.

Conform acestor tipice proiecte de casa cu demisol, zona de sub parterul casei are aceeasi suprafata ca si locuinta, dar compartimentarea poate sa fie identica sau diferita de cea a parterului. Demisolul poate sa adaposteasca garajul, punctul termic, camara si altele, dar poate sa fie gandit conform planului de casa cu demisol doar ca spatiu de locuit.

Citeste si: Proiecte de case traditionale romanesti

Proiecte de casa cu demisol, ideale pentru terenurile in panta

Deseori este mult mai rentabil sa construiesti demisol unei case, daca planul este inclinat, acesta oferind si o serie de avantaje naturale pentru proiectul de casa cu demisol, decat sa incerci nivelarea si stabilizarea terenului in panta. Un teren in panta este ideal pentru ca te ajuta sa drenezi mai bine apa pluviala.

Costurile acestor proiecte de casa cu demisol este mai redus decat al unei case la sol, cu mansarda, in conditiile in care avantajele unui demisol sunt mai numeroase decat cele ale unei mansarde. Un demisol are o inertie termica mai mare decat o mansarda, astfel ca se reduc costurile de incalzire si climatizare. In plus cheltuielile legate de izolare unui demisol, chiar daca sunt mai mari, decat cele aferente unei mansarde sunt mult mai rezistente in timp si se amortizeaza mai repede.

Proiecte de casa cu demisol (6)Citeste si: Proiecte de case cu doua intrari

Pentru o casa sanatoasa fara probleme de infiltrari de apa atunci cand alegi unul din modele de proiecte de casa cu demisol, investeste si intr-un studiu geologic al terenului, care iti poate aduce informatii foarte pretioase (si care te pot scuti de multe cheltuieli ulterioare) despre cum trebuie realizat drenajul  apei si hidroizolatia.

Citeste si: Modele de case pentru 2 familii

Un alt amanunt care pledeaza in favoarea acestor proiecte de casa cu demisol este faptul ca este practic construit mai mult de jumatate doar daca faci o fundatie mai adanca.

Sursa foto: neoactiv.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply