Proiect pentru o bucătărie funcțională

0

Proiect pentru o bucătărie funcțională – La începutul acestei amenajări, clienții m-au făcut să înțeleg că pasiunea pentru
ceea ce faci este cel mai bun condiment. Pentru ei, cea mai mare pasiune este gătitul, pe care l-au adus la grad de artă și de știință în egală măsură.

proiect bucatarie 1

Tot așa cum ceasurile elvețiene sunt apreciate pentru că au un mecanism care funcționează impecabil, așa trebuia ca și în această bucătărie toate elementele să meargă împreună ca unse. Dincolo de frumusețea materialelor și a detaliilor, procesul gătitului cere funcționalitate.Inspirația pentru acest spațiu a fost de origine italiană, pentru că, dintre toți, ei au dus atât designul, cât și pasiunea pentru gătit la rang de artă. Pentru acești clienți, gătitul este o experiență care trebuie împărtășită și trebuie savurată clipă de clipă, așa că am ales amenajarea bucătăriei într-un open space generos, care cuprinde și zona de dining.

proiect bucatarie 3

Bucătăria este împărțită din punct de vedere funcțional în mai multe zone: cea de depozitare, cea de pregătire, cea de gătit, cea de montaj și zona de luat masa. Mobilierul este împărțit astfel încât să se plieze pe necesarul acestor zone. În plus, a fost adăugat ca element de design și funcțional un decupaj în blat, unde s-au introdus ghivece în care clienții își cresc propriile plante aromatice: rozmarin, busuioc, lămâiță. Pe partea din dreapta, între ferestre, se află de asemenea o zonă de perete verde cu rol decorativ. Aripa dinspre dining a fost tratată ca o zonă intermediară, de luat masa. Aici se află și dulapul de vinuri, precum și blatul de bar, unde se poate lua micul dejun.

proiect bucatarie 4

Am dorit ca atmosfera creată să fie una clasică, atemporală, în care să simți efectiv că ai ieșit din sfera grijilor de zi cu zi. Am folosit cu precădere lemnul ca finisaj, atât pentru mobilier, cât și pentru pardoseală. Paleta cromatică este una caldă și primitoare. Ca element de modernitate avem pereții dintre corpurile de bucătărie placați cu sticlă securizată vopsită. Din punct de vedere cromatic, această sticlă se asortează cu frigiderul cu design clasic, tratat ca piesă independentă. Corpurile suspendate sunt încadrate de rame metalice, de asemenea pentru o notă de modernitate și rigoare. Aceste elemente metalice rimează cu structura mesei de dining, realizată pe comandă. Pentru a unifica cele două zone, de bucătărie și de dining, am ales ca finisaj al pereților un tapet în degradé, ce amintește de un răsărit de soare.

proiect bucatarie 5

proiect bucatarie Alina Dumitrescu

Arh. Alina Dumitrescu Est89 Atelier Design, E-mail: alina.dumitrescu@outlook.com, Tel.: 0766.866.786

Prin folosirea culorilor calde, a finisajelor naturale și a imprimeurilor geometrice se poate crea o amenajare cu un aer clasic și proaspăt în același timp, ce îndeamnă la relaxare.

proiect bucatarie 6_2

Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply