Programul de reabilitare termica, un esec din punct de vedere arhitectural

0

Reprezentantii Ordinului Arhitectilor din Romania considera ca programul de reabilitare termica este un esec din punct de vedere arhitectural.

In cazul unor cladiri de patrimoniu programul a vizat doar eficienta energetica, nu si calitatea in arhitectura, se arata intr-un articol publicat in ziarul Curierul national.

Cine poarta vina

“Vina pentru orice esec in arhitectura (…) este perfect impartita intre cei care comanda lucrarea, cei care o gandesc, cei care o autorizeaza, cei care construiesc si toti ceilalti care o accepta ca atare”, a declarat presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania (OAR), Serban Tiganas, prezent la un seminar pe tema reabilitarii termice.

Cel mai important lucru in acest moment este adoptarea unei politici pentru arhitectura, care sa fie un punct de pornire pentru Guvern, exact asa cum se intampla in tarile europene. Reprezentantii OAR nu isi doresc in acest moment decat urgentarea adoptarii recomandarilor facute de catre ei Guvernului.

“Imaginea urbana nu este un moft”

In cadrul aceluiasi seminar, directorul general al Directiei de Dezvoltare Teritoriala din Ministerul Dezvoltarii, Anca Ginavar, a afirmat ca “imaginea urbana nu este un moft”, ci afecteaza in mod direct atractivitatea economica a localitatilor.

“Conteaza foarte mult si modul in care sunt reabilitate cladirile, coerenta sau incoerenta interventiilor”, a spus ea, citata de Curierul National.


Sursa: Curierul National
Foto: Stock.xchng.hu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply