Programul Casa Verde revine!

0

A inceput programul de inlocuire sau de completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, geotermala si eoliana.

Fostul program Casa Verde, aprobat pe vremea ministrului Korodi a fost revizuit, deoarece s-au descoperit o serie de inadvertente, au declarat surse din ministerul Mediului.

Prima sesiune a programului, pentru care au fost alocate 150 milioane lei, se deruleaza in perioada 15-31 iulie. Sesiunea a doua, de 160 milioane lei, se va desfasura intre 1 si 15 septembrie.

Primariile sunt cele care vor depune actele pentru a obtine finantarea

Unitatile administrativ-teritoriale pot depune proiecte de finantare in cadrul Programului pentru imobilele aflate in proprietatea sau in administrarea lor ori pentru asociatiile de proprietari/locatari cu personalitate juridica, care au sediul pe raza administrativa a respectivelor unitati administrativ-teritoriale. Foarte important de retinut, cei care au o casa nu vor putea obtine bani de la stat bani pentru a-si monta sisteme care utilizeaza energie solara, geotermală si eoliana decat daca isi constituie o asociatie de proprietari cu personalitate juridica.

Firmele care participa vor fi validate de consiliile locale, in urma unei licitatii publice

Cuantumul finantarii nu poate depasi 4 milioane lei pentru primariile cu un numar de locuitori mai mare de 100.000, 3 milioane lei pentru cele care au intre 50.000 si 100.000 de locuitori, 2 milioane lei pentru cele care au intre 20.000-50.000 de locuitori, 1 milion lei pentru cele care au intre 3.000 si 20.000 de locuitori, respectiv 500.000 lei pentru unitatile administrativ-teritoriale cu mai putin de 3.000 de locuitori.

Pentru a participa la Program, solicitantul trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de eligibilitate:

a) sa nu inregistreze obligatii de plata restante la bugetul general consolidat;

b) sa detina contributia proprie in vederea implementarii proiectului; in cazul asociatiilor de proprietari/locatari se va mentiona contributia formata din cota aprobata de catre unitatea administrativ-teritoriala si cota asociatiei de proprietari / locatari;

c) sa aiba in administrare sau in proprietate imobilul pe care urmeaza sa se implementeze proiectul ori a incheiat un contrat de mandat, in cazul unitatilor administrativ-teritoriale care solicita finantare pentru asociatiile de proprietari / locatari.


Articol EXCLUSIV online
Sursa: Imopedia.ro
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply