Problema proprietarului de casă: spațiu mare, dar friguros, și costuri pe măsură

0

Să locuiască la casă este pentru multe persoane un privilegiu. Camere luminoase, o curte primitoare în care se pot juca cei mici, confort, niciun vecin deasupra care să te deranjeze cu zgomotul și intimitatea pe care ți-o oferă spațiul generos. Însă cu aceste avantaje vin și unele probleme.

Orice proprietar de casă știe cât de dificil este să menții confortul termic pe timpul iernii. Iar dacă ai copii mici, care abia învață să exploreze lumea înconjurătoare, iar activitatea lor preferată este mersul de-a bușilea prin casă, căldura în toate camerele devine cu atât mai importantă. În plus, costurile pe timpul iernii cresc de la an la an și pot deveni dificil de acoperit, mai ales dacă nu câștigi o avere. Ce este de făcut pentru a-ți asigura confortul termic la casă și să îți scazi, în același timp, valoarea facturilor? Iată trei soluții eficiente pentru încălzire inteligentă a locuinței:

Soluția care îți scade facturile la jumătate

Încălzirea prin pardoseală este ocolită de mulți proprietari de locuințe, din cauza costurilor mari ale investiției inițiale. Însă experții estimează că un astfel de sistem de încălzire eficient îți poate scădea valoarea facturilor cu până la 40%, ceea ce înseamnă că investiția se va amortiza în câțiva ani. Încălzirea prin pardoseală are o durată de viață de până la 80 de ani, sistemul este ușor de întreținut și nu va trebui să îți faci niciodată griji pentru că cei mici se plimbă pe podeaua rece.

Citește acest articol despre avantajele și dezavantajele încălzirii prin pardoseală și află dacă acest sistem este potrivit pentru tine și familia ta, dar și cât costă să îți dotezi casa cu un astfel de sistem inovator. După cum ai văzut în articol, scăderea costurilor poate ajunge până la 70% în anumite situații, iar locuința va fi mereu confortabilă din punct de vedere termic.

Izolarea locuinței, o soluție pe care nu trebuie să o mai amâni

Deși extrem de eficientă și ieftină, izolarea locuinței este genul de lucrare pe care proprietarii de case au tendința să o amâne din lipsă de timp sau pentru că nu vor să intre din nou în renovări capitale. Însă avantajele izolării exterioare și interioare nu țin numai de confortul termic, atât pe timpul verii, cât și al iernii, ci și de eliminarea altor probleme, precum formarea mucegaiului din cauza umezelii. Există mai multe materiale izolatoare, iar în alegerea unuia trebuie să ții cont de tipul construcției, climatul în care locuiești, zona care urmează să fie izolată, precum și bugetul de care dispui.

Menționăm câteva dintre ele: fibrele de celuloză, ecologice și ieftine, vata minerală, vata minerală de sticlă, vata minerală bazaltică, polistirenul expandat, polistirenul extrudat, profilele din aluminiu sau din PVC, plasa din fibră de sticlă sau profilul soclu. Sfatul nostru este să te informezi despre fiecare în parte și să vezi care se potrivește cel mai bine nevoilor tale, întrucât unele materiale sunt mai eficiente în izolarea exterioară, altele se potrivesc mai bine izolării încăperilor cu umiditate ridicată, precum baia sau bucătăria. Poți cere și sfatul unui expert, care să te ajute în alegerea materialului care va da cel mai bun randament în casa ta.

Încălzește fiecare încăpere în mod inteligent

O greșeală pe care o fac mulți proprietari de locuințe este să încălzească toată casa, nu doar camerele în care petrec cel mai mult timp. Un sistem de încălzire economic ar trebui să fie capabil fie să încălzească toată casa, dar cu costuri minime, fie să îți permită să controlezi temperatura din fiecare încăpere, cu ajutorul unui termostat. De exemplu, dacă folosești mai des bucătăria, livingul, baia, camera copilului și dormitorul, dar nu intri în camera de oaspeți sau în mansardă, este mai puțin costisitor să încălzești doar aceste camere. Dacă încăperile sunt izolate corect, frigul nu va pătrunde dintr-o cameră în alta și nu va trebui să îți faci griji că se pierde căldură mai repede decât poate sistemul tău de încălzire să facă față.

Dacă ții cont de aceste soluții pentru încălzirea economică a locuinței, vei reuși nu numai să îți scazi costurile cu facturile, dar și să te bucuri de un confort termic sporit în casa ta. Spațiul mare nu trebuie să fie un dezavantaj al locuitului la casă pe timpul iernii, mai ales dacă înveți să te folosești corect de toate avantajele pe care ți le dă acest spațiu generos.

 

Sursă foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply